Deputatul Nicolae Giugea : “În Polonia pesta porcină a avansat cu 50 km/an, în timp ce în România cu 18 km/zi”

0
57

Deputatul PNL Nicolae Giugea a analizat astăzi, în cadrul unei conferinţe de presă, modul în care s-au aplicat procedurile legale în vederea anihilării focarului de pestă porcină africană. ”Ministerul Agriculturii a gestionat foarte prost această situație. Ca să putem face o comparație, vă spun că în Polonia pesta porcină a avansat cu 50 km/an, în timp ce în România cu 18 km/zi. A ajuns din Tulcea în Dolj, iar lucrurile nu se vor opri aici.” a afirmat Nicolae Giugea. El a mai spus că autoritățile locale și județene nu au știut să reacționeze în fața acestei situații. ”Cred că li s-a interzis să vorbească despre asta, altfel nu îmi explic de ce nu există niciun comunicat pe această  temă extrem de importantă pentru oameni” a precizat deputatul liberal.

Parlamentarul doljean a vorbit şi despre moțiunile simple depuse împotriva miniștrilor cabinetului Dăncilă – de la Minstrul Culturii, la Ministrul Justiției sau cel al Economiei și a spus că toți acești miniștri și-au dovedit incompetența iar românii simt asta pe pielea lor.

Nicolae Giugea a mai spus că în urma unor solicitări venite din partea craiovenilor, s-a deplasat în mai multe zone din oraș, acolo unde oamenii întâmpină mari probleme – străzi neasfaltate, fără canalizare, spații verzi neîngrjite, etc. ”M-am dus pe străzile Răchitei, Fulgerului sau Elena Farago, unde oamenii mi-au arătat toate lucrurile care trebuie schimbate. La puțin timp după aceea primarul a venit și le-a primis oamenilor că va asfalta. Mă bucur că domnul primar îmi urmărește activitatea și voi continua să merg prin oraș să discut cu oamenii și să atrag atenția Primăriei unde trebuie intervenit” a spus  deputatul PNL.

În legătură cu o eventuală candidatură la funcția de Primar al Craiovei, Nicolae Giugea a spus că a fost lansată o procedură internă de stabilire a candidațiilor în toate orașele reședință de județ. ”Mă gândesc să mă înscriu și eu în această competiție internă, mai ales că am auzit că Lia Olguța Vasilescu dorește să candideze din nou.” a declarat Nicolae Giugea. Candidaturile interne trebuie depuse până pe data de 15 noiembrie, iar în martie anul viitor va fi stabilit oficial candidatul partidului la funcția de primar al Craiovei.