Ştiinţa parcurge un sezon la limită

0
51

2Cu excepţia partidei cu Iaşiul, victoriile şi eşecurile Universităţii au fost la diferenţă de un singur gol, patru dintre ele fiind decise în ultimul minut

„Nu mai risc, vin cu pastilele la mine” a recunoscut Gigi Mulţescu la finalul derby-ului regional cu Pandurii, adjudecat de juveţi în ultimul minut. Declaraţia sa este acoperită de statistică, fiindcă Universitatea a jucat la limită aproape toate meciurile din acest sezon, cu excepţia celui cu Iaşiul, câştigat cu 2-0 pe „Extensiv”. Şi acela a avut însă momentele sale de suspans, la 1-0 Nuno Rocha ratând un penalty. În rest, alb-albaştrii au câştigat sau au pierdut la un singur gol diferenţă, ori au remizat, ţinându-şi fanii cu sufletul la gură până la ultimul fluier. Inclusiv partida de Cupă cu divizionara secundă Sepsi s-a decis abia în prelungiri, iar cea din Cupa Ligii, de la Cluj, a avut nevoie chiar de lovituri de departajare. Aşadar, Ştiinţa este o echipă „greu de ucis”, dar nici nu reuşeşte să se desprindă de adversar, în principal din cauza ratărilor, care l-au exasperat şi pe Mulţescu, acesta invocând lipsa de precizie a elevilor săi după fiecare joc. Nu mai puţin de 7 meciuri din cele 13 disputate până acum de Ştiinţa în Liga I s-au încheiat cu rezultatul 2-1, fie că acesta i-a fost favorabil sau împotrivă, cum s-a întâmplat în partidele din deplasare cu Pandurii şi Steaua. Patru jocuri ale juveţilor s-au decis în ultimul minut de joc, cele din deplasare cu Pandurii, Timişoara şi Voluntari şi cel de acasă cu Pandurii. În cele câştigate, golurile venite in extremis i-au aparţinut lui Andrei Ivan. Craiovenii au fost destul de prolifici, într-un singur meci de campionat nereuşind să înscrie, cel de la Cluj, cu CFR.

Mateiu şi Dumitraş au revenit la prima echipă

Forţaţi de subţirimea lotului, cauzată şi de accidentări şi suspendări, oficialii Universităţii Craiova au decis să-i reprimească în lot pe Mateiu şi Dumitraş, trimişi la echipa secundă pe motiv de indisciplină înaintea meciului de la Voluntari. Pentru jocul de sâmbătă, de la Târgu Mureş, vor lipsi Madson, accidentat, şi Nuno Rocha, suspendat, însă alături de Mateiu şi Dumitraş va reveni şi Alex Băluţă, care şi-a ispăşit etapa de suspendare.

Mulţescu, la victoria 100 în Liga I

Succesul adus de Ivan în ultimul minut al meciului cu Pandurii a fost cel cu numărul 100 pentru antrenorul Gigi Mulţescu pe banca unei echipe din Liga I, opt dintre acestea fiind ca tehnician al Ştiinţei.

Parteneriat cu Universitatea din Craiova

Clubul Sportiv Universitatea Craiova a încheiat un partneriat cu instituţia de învăţământ al cărui nume îl poartă, astăzi urmând să fie parafat acest acord, în Sala Albastră a Universităţii din Craiova.