Imnul Naţional, intonat în debutul noului an universitar / Rigoare şi farmec deopotrivă, nota definitorie a Universităţii „Spiru Haret” din Craiova

0
494

Emoţie şi bucurie la deschiderea anului universitar 2015-2016 al Universităţii „Spiru Haret” – Centru Universitar Craiova. Prezenţa impresionantă de cadre didactice, reprezentanţi ai instituţiilor de calibru din judeţ, directori de bănci a dat sutelor de studenţi aflaţi în sală sentimentul că sunt pe mâini bune. Manifestarea a fost moderată de prof. univ. dr. Gheorghe Bică, în calitate de prorector, şi a fost un prilej pentru toţi de a fi mândri că suntem români.   

Învăţământul superior craiovean a cunoscut, ieri, o deschidere de an universitar cu totul aparte. Spiritul cazon, acurateţea lingvistică a invitaţilor, dotarea materială impresionantă a sediul Universităţii „Spiru Haret” din Craiova au reprezentat elementele definitorii care au caracterizat manifestarea prilejuită de debutul anului universitar 2015-2016. Sute de studenţi au fost prezenţi în sediul de pe strada „Vasile Conta” nr. 4 pentru a trăi primele emoţii la întâlnirea cu mediul universitar. Organizarea ireproşabilă a evenimentului a aparţinut prof. univ. dr. Gheorghe Bică, prorector al Universităţii „Spiru Haret”. Experienţa sa vastă de comandă în structurile Ministerul Afacerilor Interne a fost vizibilă pentru oricare dintre participanţi. Cu concizie, respect pentru valorile tradiţionale ale poporului român şi speranţa mărturisită în schimbarea de mentalitate a tinerei generaţii prezente în sală, prorectorul Gheorghe Bică a urat un bun venit studenţilor, cadrelor didactice şi invitaţilor.

Timpul arată învingătorii

  Primul dintre invitaţi care a luat cuvântul a fost Eugen Marinescu, din partea Instituţiei Prefectului de Dolj. «Sunt emoţionat pentru că, pe vremuri, am lucrat în această clădire şi văd ce lucruri frumoase s-au realizat în acest spaţiu. Vă aduc din partea Instituţiei Prefectului de Dolj un mesaj de respect faţă de Universitatea „Spiru Haret” şi vă doresc să învăţaţi pentru viaţă, nu numai pentru şcoală. Dacă iniţial era un mediu toxic în învăţământul universitar, pentru că mai aveam nevoie de o universitatea la Galicea Mare şi le aveam pe toate; acum lucrurile s-au decantat şi au rămas cei valoroşi», a precizat Eugen Marinescu.

„Un respect profund pentru predecesorul meu!”

Prezent la deschiderea noului an universitar a fost şi comandantul Poliţiei doljene. «Este o deosebită onoare pentru mine să particip la debutului anului universitar şi să constat că, an de an, la Universitatea „Spiru Haret” se schimbă lucrurile în şi mai bine. Sunteţi o instituţie emblematică pentru Dolj şi întreaga ţara. De altfel, între instituţia pe care o reprezint şi Universitatea „Spiru Haret” există o colaborare foarte bună, graţie prorectorului Gheorghe Bică, care a fost şi predecesorul meu şi faţă de care am un respect profund», a evidenţiat comisar-şef de poliţie Nicolescu Constantin, inspector-şef al Inspectoratului de Poliţie a judeţului Dolj. Cum aproximativ 6.400 de posturi noi în structurile MAI sunt scoase la concurs pe viitor, potrivit afirmaţiilor lui Gheorghe Bică, colaborarea între cele două instituţii nu poate fi decât salutară.

Finanţele doljene confirmă parteneriatul

Direcţia Generală Regională a Finanţelor Publice Craiova a fost şi ea reprezentată în manifestării. «Particip la festivitatea de deschidere în dublă calitate, cea de director executiv al Finanţelor şi cea de cadru didactic. Efervescenţa universitară nu putea să nu se materializeze şi cu o colaborare foarte strânsă între Universitatea „Spiru Haret” şi Direcţia Finanţelor Dolj. Majoritatea angajaţilor noştri cu studii medii şi-au făcut formarea profesională universitară aici, la „Spiru Haret” şi, nu uitaţi, că noi milităm pentru formarea dumneavoastră, a tinerilor, ca viitori contribuabili în spirit fiscal», le-a împărtăşit celor prezenţi Antonescu Mihai, director executiv al D.G.R.F.P. Craiova.

Prof.univ.dr. Gheorghe Bică: „Vreau să contribuiţi la modificarea mentalităţii şi să faceţi România cea mai frumoasă ţară din lume şi Craiova, cel mai frumos oraş din România”.