Primarul Craiovei, Lia Olguţa Vasilescu : Suntem pregătiţi pentru a începe anul şcolar

0
430

Primarul Craiovei, Lia Olguţa Vasilescu, a susţinut ieri, în cadrul unei conferinţe de presă că municipalitatea este pregătită pentru începerea anului şcolar.

“Suntem pregătiţi în a începe anul şcolar. Aş vrea să spun şi care sunt curţile şcolilor care au fost asfaltate anul acesta şi care sunt bazele sportive refăcute. Este Şcoala Gimnazială Elena Farago, Gh Bibescu, Mihai Eminescu, Nicolae Bălcescu, Cernele, Ion Creangă, Gh Ţiţeica, Liceul Auto, Mircea Eliade, Nicolae Romanescu, Charles Lougier, Henri Coandă, C.D Neniţescu, Colegiul Nicolae Titulescu, Liceul Tudor Arghezi, Colegiul Pedagogic Velovan, Liceul de Artă, Liceul C-tin Brâncuşi, Liceul Alimentar, Liceul CFR. Practic, toate aceste unităţi de învăţământ au baze sportive noi. De asemenea este important să vă mai spun că mai sunt şi alte unităţi de învăţământ unde lucrăm şi unde sperăm să le finalizăm până la începerea anului şcolar. Sunt două unităţi şcolare care nu vor fi asfaltate anul acesta, dar din considerente ce nu ţin de noi : Liceul Economic şi Liceul Petrache Trişcu”

Pe de altă parte, transportul şcolar asigurat de Primăria Craiova se va extinde în această toamnă şi pentru Colegiile „Carol I“ şi „Elena Cuza“.  „Începând de anul acesta vom introduce transport şcolar pe o altă zonă aglomerată a Craiovei, unde se află Colegiile «Carol I» şi «Elena Cuza». Probabil că nu se va întâmpla acest lucru în prima săptămână de la începerea anului şcolar, pentru că după ce elevii se vor întoarce din vacanţă va trebui ca împreună cu conducerea celor două colegii să identificăm copiii care vor să beneficieze de transport şcolar şi, bineînţeles, staţiile de unde trebuie luaţi aceşti copii. Este vorba de elevii claselor I-IV, ca să fie foarte clar. Deocamdată nu ne permitem, cu numărul de autobuze pe care îl avem, să extindem transportul şcolar în tot municipiul Craiova“, a precizat Lia Olguţa Vasilescu, primarul Craiovei.