Campanie antidrog în mai multe parcuri din Craiova

0
74

Centrul de Prevenire, Evaluare şi Consiliere Antidrog Dolj, structură a Agenţiei Naţionale Antidrog, a iniţiat şi derulează în parteneriat cu Asociaţia Europrotector România proiectul local „Adoptarea unui stil de viaţă sănătos în spaţii recreaţionale din Craiova”.

În cadrul acestei campanii iau loc o serie de activităţi interactive de informare şi conştientizare cu privire la efectele în plan fizic şi psihic, dar şi consecinţele în plan social ale consumului de droguri şi SNPP (etnobotanice). Scopul este acela de a-i convinge pe tineri şi adolescenţi să stea cât mai departe de droguri, dar şi să adopte unui stil de viaţă sănătos.

Grupul-ţintă al proiectului îl constituie adolescenţii, tinerii şi adulţii pe care i-au întâlnit în două parcuri şi la patru terase din municipiul Craiova, iar activităţile se desfăşoară împreună cu voluntarii elevi ai CPECA Dolj.

Până în prezent s-au organizat şi desfăşurat trei activităţi în Parcul „Nicolae Romanescu” şi la trei terase din zonă, în care au fost implicaţi opt elevi voluntari. Aceştia au distribuit pliante informative realizate în colaborare cu Asociaţia Europrotector şi au purtat discuţii cu beneficiarii proiectului, respectiv 148 de adulţi şi 182 de adolescenţi şi tineri. Până la finalul lunii noiembrie a.c. vor mai avea loc cinci astfel de întâlniri. Proiectul se încadrează în Strategia Naţională Antidrog şi corespunde Planului naţional de acţiune 2013-2016 pentru prevenirea consumului de droguri în comunitate.