Ştiinţa a pierdut amicalul cu SV Horn

0
549

În cel de-al treilea amical din stagiul din Austria, Universitatea Craiova a fost învinsă cu 1-0 de formaţia austriacă de liga a doua, SV Horn. Golul a venit pe final, în urma unei lovituri de colţ.

Antrenorul Craiovei, Marinos Ouzounidis, a folosit o formulă lipsită de mulţi jucători de bază, care au fost menajaţi pentru meciul de mâine, cu Olympiakos Pireu. În prima parte, Craiova s-a aglomerat în propria jumătate, în speranţa unor contre, iar construcţia s-a limitat la combinaţii între fundaşi, urmate de pasă lungă. După ce a jucat fundaş dreapta în meciul cu Tirol Wattens, francezul Antoine Conte a jucat acum stoper, făcând pereche cu Găman, în timp ce benzile defensivei au fost asigurate din start de puştii Mitran şi Benga.

Ca şi în jocul cu Wattens, în repriza secundă alb-albaştrii au avut o altă componenţă şi o altă abordare, mai agresivă, cu presing avansat, posesie în terenul advers, un joc pozitiv. În partea a doua, în care oltenii au mizat pe „grădiniţă”, şansele de gol au fost legate aproape exclusiv de Jovan Markovic, care a luat pe cont propriu majoritatea acţiunilor ofensive, dar n-a fost suficient de inspirat la finalizare. Cu excepţia lui Gustavo, jucătorii de câmp care au încheiat amicalul sunt under 21, iar prestaţia lor a fost una consistentă, în ciuda golului încasat pe final.

Dacă majoritatea “veteranilor” au avut o prestaţie modestă, dintre tinerii trimişi pe teren au impresionat în special Markovic, Mărieş şi Benga, dar s-au evidenţiat şi Sala sau Mitran. În schimb, câţiva jucători au dezamăgit, iar pentru unii nu ar mai trebui să existe alte şanse în acest sezon. Vali Constantin, Mamut şi Bic sunt cazuri pierdute, în timp ce Gustavo şi Fedele mai pot fi încercaţi, dar pe alte posturi, respectiv în spatele vârfului sau inter, în funcţie de sistem – Gustavo, şi în faţa apărării – Fedele. De asemenea, de la Screciu se aşteaptă mult mai mult.

SV Horn – Universitatea Craiova 1-0 A marcat: Eichberger 88.

Universitatea Craiova: Lazar (55 Rusu) – Mitran, Conte (55 Neţoiu), Găman (55 Danciu), Benga – Screciu (55 Sala), Bic (71 Croitoru) – Gustavo, Fedele (71 Atanas Trică), V. Constantin (46 Mărieş) – Mamut (46 Markovic).

Pentru SV Horn au jucat: Ehmann – Briedl, Gobara, Burak Yilmaz, Cosgun – Neumayer, Appiah, Toro, Bier – Marakis, Bauer. Au intrat: Kronsteiner – Schmutz, Camara, Breit, Ismajli, Eichberger, Petuely. Antrenor: Rolf Landerl.

În primele amicale din stagiul din Austria, Universitatea Craiova a fost învinsă cu 2-0 de ruşii de la FK UFA şi a câştigat cu 3-1 contra formaţiei austriene Wattens Tirol Swarowski.  Amicalul cu campioana Greciei, Olympiakos Pireu, programat sâmbătă, de la ora 17, ora României, va încheia cantonamentul Universităţii în Austria.