Prinse la furat, cu cumpărăturile sub fuste

0
547
Poliţişti din cadrul Secţiei 3 Poliţie Craiova au identificat, ieri, cinci femei, cu vârste cuprinse între 17 şi 35 de ani, bănuite de comiterea infracţiunilor de furt şi complicitate la furt.
Oamenii legii au fost sesizați de o angajată a unui supermarket din Craiova despre faptul că mai multe persoane au încercat să sustragă produse din magazin. La fața locului, ei au fost identificat cinci femei, cu vârste cuprinse între 17 şi 35 de ani, care ar fi ascuns, sub îmbrăcăminte şi în genţile pe care le aveau, mai multe produse alimentare și nealimentare, cu intenţia de a le sustrage, apoi le-au abandonat în momentul în care au fost surprinse de angajații societății. Prejudiciul, în valoare de aproximativ 800 de lei, a fost recuperat în totalitate de poliţişti şi predat în magazin. “Persoanele în cauză au fost conduse la sediul poliţiei pentru continuarea anchetei. Din cercetări, poliţiştii au stabilit faptul că femeile în cauză ar fi fost ajutate, la comiterea faptelor, de un bărbat de 49 de ani, din județul Argeş, care ar fi asigurat transportul, la şi de la locul faptei, al celor cinci persoane, cu un autoturism proprietate personală. În urma verificărilor efectuate în colaborare cu poliţiştii de la Investigaţii criminale, a fost depistat autoturismul în cauză, la volanul căruia a fost identificat bărbatul de 49 de ani, și el condus la sediu pentru audieri. În urma efectuării unui control al autovehiculului, au fost găsite mai multe produse alimentare şi nealimentare, despre care persoanele în cauză au declarat că au fost sustrase, tot ieri, dintr-un alt supermarket din Craiova. Bunurile au fost ridicate pentru continuarea cercetărilor.
În cauză, poliţiştii au întocmit un dosar penal în care cercetările sunt efectuate sub supravegherea unui procuror din cadrul Parchetului de pe lângă Judecătoria Craiova, sub aspectul săvârşirii infracţiunilor de furt şi complicitate la furt, urmând ca la finalizare să fie propusă soluţie legală”, a precizat Mihaela Sadoveanu, purtător de cuvânt al IPJ Dolj.