Brazilia ajunge în sferturile Mondialului

0
246

Brazilia pare să aibă traseul Spaniei din 2010. În Africa de Sud, ibericii s-au împiedicat în primul meci de Elveţia, apoi au câştigat tot, primind doar 2 goluri şi au cucerit trofeul. Selecao a remizat cu Ţara Cantoanelor la debutul în turneul din Rusia, dar au adunat 3 succese la rând fără gol primit şi este deocamdată în sferturi. Pe “Cosmic Arena” din Samara, Mexic a început curajos meciul, oferind impresia că poate produce o nouă surpriză, după cea cu Germania. Cu veteranul Marquez (39 de ani) titular, nord-americanii au fost mai periculoşi în prima jumătate de oră, în special pe contraatacurile purtate pe partea lui Fagner, a treia soluţie ca fundaş dreapta a Braziliei, după Dani Alves şi Danilo, ambii accidentaţi. De la vestiare naţionala Cariocas a ieşit mai inspirată, iar Neymar a alunecat spre mingea centrată de Willian şi a marcat al doilea gol la Mondial. Mexicanii n-au mai fost lucizi şi au primit pe final lovitura decisivă, de la Firmino, abia intrat pe teren, care a fructificat şutul neconcretizat al lui Neymar.

Brazilia e în sferturi şi va întâlni învingătoarea dintre Belgia şi Japonia.

Brazilia – Mexic 2-0 (Neymar 51, Firmino 89)

  • Brazilia: Alisson – Fagner, Miranda, T. Silva, F. Luis  – Paulinho (Fernandinho 80), Casemiro   – Willian (Marquinhos 90+1), Coutinho (Firmino 86), Neymar – Gabriel Jesus. Antrenor: Tite.
  • Mexic: Ochoa – Gallardo, C. Salcedo, Ayala, E. Alvarez (Dos Santos 55) – R. Marquez (Layun 46) – H. Herrera, Guardado – C. Vela, Chicharito (R. Jimenez 60), H. Lozano. Antrenor: Carlos Osorio.