“Dracii roşii” revin spectaculos cu Japonia

0
238

Deşi Japonia părea cea mai slabă echipă ajunsă în optimile Mondialului (alături de Rusia, dar măcar aceasta are statutul de gazdă), belgienii au suferit mult pentru a trece mai departe.  Cu un sfert de oră înainte de final, niponii aveau 2-0, deoarece speculaseră inteligent starea de reverie a apărătorilor adverşi, cu Vertonghen şi Kompany în poziţie de seppuku. Dacă mai era vreun spaniol de ironizat la Mondial, acesta era selecţionerul Belgiei, Roberto Martinez, care schimbase sistemul de joc într-un 3-4-3, făcut arşice de niponi, şi îl lăsase acasă pe unul dintre cei mai buni mijlocaşi din lume, Radja Nainggolan. Şi totuşi, Martinez a avut un moment de inspiraţie la dubla schimbare din minutul 65, fiindcă Fellaini şi Chadli au adus golurile calificării. Prima ripostă a “dracilor roşii” a fost bara lui Hazard, care avea să fie declarat “omul meciului”. Belgienii au speculat în sfârşit la faze fixe talia superioară, egalând din goluri cu capul. Vertonghen şi-a spălat din păcate cu o “boltă” care l-a surprins pe portarul asiatic, apoi Fellaini a sărbătorit prelungirea contractului cu Man United cu golul egalizator. Niponii au îndrăznit să atace în prelungiri, dar naivitatea le-a fost taxată pe contraatac. Meunier a legat cele două careuri cu o cursă de 80 de metri, Lukaku a avut sclipirea de a lăsa mingea să ajungă la Chadli şi Belgia a întors rezultatul la ultima fază, asigurându-şi un duel cu Brazilia în sferturi.

Belgia – Japonia 3-2 (Vertonghen 68, Fellaini 75, Chadli 90+4 / Haraguchi 48, T. Inui 52)

  • Belgia: Courtois – Alderweireld, Kompany, Vertonghen – Meunier, De Bruyne, Witsel, Carrasco (Chadli 65) – Mertens (Fellaini 65), Lukaku, Hazard. Antrenor: Roberto Martinez.
  • Japonia: Kawashima – Sakai, Yoshida, Shoji, Nagatomo – Hasebe, Shibasaki (Yamaguchi 81) – Haraguchi (Honda 81), Kagawa, Inui – Osako. Antrenor: Akira Nishino.