Evaluarea Naţională în Dolj: Patru note de 10 şi aproape 70% din medii peste 5

0
136

rezultate 2În perioada 27-29 iunie s-a desfăşurat Evaluarea Naţională pentru absolvenţii celor opt clase de învăţământ gimnazial. A fost un demers dificil, au fost zile „de foc”, în timpul cărora atât copiii, cât şi părinţii au stat cu sufletul la gură. Judeţul Dolj se poate mândri cu un procent de aproape 70% de note peste 5.00 şi, mai mult de atât, cu patru medii de 10.00 obţinute de tot atâţia adolescenţi de la instituţii de învăţământ diferite: Colegiul Naţional „Carol I”, Școlile Gimnaziale „Alexandru Macedonski” şi „Mircea Eliade” din Craiova şi Școala Gimnazială Filiaşi. În total, 88 de elevi doljeni au obţinut nota 10 la Matematică şi 14 elevi, nota 10 la Limba română.

În binecunoscutul stil, de acum, Ministerul Educaţiei Naţionale şi Cercetării Ştiinţifice a bulversat şi examenul de Evaluare Naţională. Orele s-au schimbat, vorbim de cele de afişare a rezultatelor, mai mult decât cotele la pariuri. La un moment dat, nimeni nu mai ştia ceva. Copii şi părinţi stăteau şi aşteptau cu sufletul la gură ce se va întâmpla.

La Craiova a fost acelaşi sentiment, ca în toată ţara: nimic până aproape de ora 16.00. La Colegiul Naţional „Carol I”, aglomeraţie la afişier. Unii tineri –  mulţumiţi,  alţii, mai puţin, cei din urmă vorbind de depunerea contestaţiilor. Într-un final, aproape de ora 17.00, s-au făcut publice şi rezultatele.

Sperăm ca rezultatele să fie şi mai bune…

Putem vorbi, până la soluţionarea contestaţiilor, de un rezultat bun, la Dolj. «Avem peste 60% note peste 5.00. Sunt patru de 10.00, note obţinute de elevi de la Şcoala Gimnazială „Alexandru Macedonski” , Şcoala Gimnazială „Mircea Eliade”, Colegiul Naţional „Carol I”, toate din Craiova, şi de la Şcoala Gimnazială din Filiaşi. Felicitări tuturor şi, după rezolvarea contestaţiilor, sperăm ca rezultatele să fie şi mai bune», a declarat prof. Lavinia Elena Craioveanu, inspector general al Inspectoratului Şcolar Judeţean Dolj.

Ieri, înainte de depunerea contestaţiilor, 35 de elevi din Dolj aveau medii cuprinse între 9.90 şi 10.00, iar 216 – medii între 9.50 şi 10.00.

La nivel naţional, 75% din elevi au luat note peste 5

75% din elevii care au susţinut examenul de Evaluare Naţională 2016 au obţinut note peste 5, au declarat oficiali din Ministerul Educaţiei pentru MEDIAFAX, rata fiind în scădere faţă de anul trecut când 79,3% dintre elevi au obţinut note peste 5. În Bucureşti, 47 de elevi au obţinut nota 10 la examenul de Evaluare Naţională.

Contestaţiile la Evaluarea Naţional au putut fi depuse ieri, între orele 16.00 şi 20.00, urmând ca rezultatele finale pentru cei care au contestat nota să fie publicate pe 5 iulie. În continuare, în perioada 8-12 iulie, părinţii şi elevii pot completa opţiunile în fişele de înscriere la liceu, iar pe 19 iulie va avea loc repartizarea computerizată în învăţământul liceal de stat a absolvenţilor clasei a VIII-a , care nu împlinesc 18 ani până la data începerii cursurilor anului şcolar 2016 – 2017. În data de 20 iulie va avea loc afişarea în şcolile gimnaziale a rezultatelor, adică a listelor cu absolvenţii repartizaţi proveniţi din şcolile respective şi a listei cu locurile neocupate în liceele din judeţ. De asemenea, în perioada 21-29 iulie se vor depune dosarele de înscriere la şcolile la care candidaţii au fost repartizaţi.