Controale de vară ale DSP Dolj

0
116

dspDirecţia de Sănătate Publică (DSP) Dolj a anunţat că, în vederea asigurării siguranţei alimentare şi a protejării sănătăţii populaţiei, inspectorii din cadrul Compartimentului ICFRMVM vor efectua în perioada sezonului estival o serie de acţiuni de control.

În cadrul Protocolului de cooperare pentru prevenirea şi combaterea evaziunii fiscale în domeniul depozitării şi comercializării produselor cerealiere şi a produselor de panificaţie se va desfăşura acţiunea tematică a Ministerului Sănătăţii nr. 32384/13.01.2014, în lunile iulie şi august a.c., efectuându-se controale în Craiova şi judeţul Dolj.

De asemenea, se va verifica dacă sunt respectate prevederile legale privind funcţionarea unităţilor de alimentaţie publică (restaurante, baruri, terase de alimentaţie publică sau grădini de vară, catering, fast-food, pizzerii) din municipiul Craiova şi oraşele aferente judeţului Dolj, inclusiv zonele de agrement.

Controale se vor desfăşura şi în unităţile de desfacere a produselor alimentare în unităţile existente pe raza municipiului Craiova şi a judeţului Dolj, inclusiv a celor amenajate cu caracter provizoriu, cu ocazia evenimentelor festive, organizate pe perioada sezonului estival. În această perioadă va fi verificată şi modalitatea în care se respectă conformităţile apelor de îmbăiere din zonele naturale neamenajate, amenajate şi din bazinele de înot, piscine şi ştranduri.

Acţiuni de control vor fi şi în unităţile de turism. Totodată, inspectorii din cadrul DSP vor viza în această perioadă respectarea şi aplicarea de angajatori a prevederilor OUG 99/2000, privind măsuri specifice perioadelor cu temperaturi extreme, pentru protecţia persoanelor încadrate în muncă şi respectarea prevederilor OMS 1168/2008, în situaţii de urgenţă determinate de perioadele caniculare.