Poliția Română: Peste 2000 de sancțiuni în urma unei acțiuni naționale de verificare a transporturilor de mărfuri

0
488

În urma unei acțiuni naționale de o zi, pentru verificarea modului în care sunt respectate prevederile legale privind transportul de mărfuri, polițiștii au aplicat peste 2.000 de sancțiuni contravenționale și au constatat 10 infracțiuni. De asemenea, în 29 de situații, a fost dispusă imobilizarea vehiculelor. 

Conform IGPR, pe 30 mai a.c., Inspectoratul General al Poliției Române și Inspectoratul de Stat pentru Controlul în Transportul Rutier au organizat, la nivel național, o acțiune pentru creșterea gradului de siguranță rutieră, prin prevenirea accidentelor în care sunt implicate autovehicule destinate transportului rutier public de mărfuri.

La acțiunea de control au participat 834 de polițiști rutieri și 141 de inspectori ISCTR, iar în urma activităților desfășurate au fost verificate 5.338 de autovehicule și au fost aplicate 2.031 de sancțiuni contravenționale.

Din totalul sancțiunilor aplicate, 84 au fost pentru nerespectarea legislației specifice transporturilor rutiere publice, conform prevederilor H.G. 69 din 2012, privind transporturile rutiere, 204 pentru nerespectarea prevederilor O.G. 37 din 2007, privind timpii de condus și de odihnă, iar 15 pentru nerespectarea prevederilor O.G. 43 din 2007, privind regimul drumurilor.

De asemenea, 34 de sancțiuni au fost aplicate pentru nerespectarea prevederilor H.G. 1373 din 2008, privind reglementarea furnizării transportului rutier de bunuri divizibile, 114 pentru defecțiuni tehnice, 5 pentru conducere sub influența băuturilor alcoolice, 54 pentru folosirea telefoanelor mobile în timpul șofatului, 15 pentru lipsa ITP, 268 pentru viteză excesivă, restul fiind pentru alte abateri.

În cadrul activităților de control, polițiștii rutieri au reținut în vederea suspendării exercitării dreptului de a conduce autovehicule pe drumurile publice 25 de permise de conducere (4 pentru conducere sub influența băuturilor alcoolice și 3 pentru nerespectarea regimului legal de viteză) și au retras 87 de certificate de înmatriculare.

Totodată, în 29 de cazuri au fost dispuse măsuri de imobilizare a vehiculelor. De asemenea, au fost constatate 10 infracțiuni, 7 dintre acestea fiind la regimul rutier.