”Voi solicita includerea în bugetul local a cheltuielilor eligibile pentru promovarea sănătăţii în Craiova”

0
219

alde (1)Sănătatea publică este puternic afectată la nivelul municipiului Craiova. Suntem pe primele locuri pe ţară la incidenţa unor boli cronice grave. Nu doar în rândul adulţilor, dar şi în rândul copiilor Craiovei. Datele oficiale ne arată că riscurile la adresa sănătăţii în oraş se multiplică în loc să fie diminuate.

Promovarea sănătăţii copiilor (preşcolarilor, elevilor şi adolescenţilor) va fi un domeniu prioritar pentru mine ca primar al oraşului. Deşi este un mare consumator de resurse, mai ales materiale, acţiunile de promovare a sănătăţii sunt mult mai ieftine şi mai eficiente pentru întreaga populaţie decât tratamentele medicale.

Pledez pentru includerea în bugetul local a cheltuielilor eligibile pentru PROMOVAREA SĂNĂTĂŢII în Craiova. Vom putea astfel să ajutăm la preîntâmpinarea apariţiei factorilor de risc în rândurile populaţiei şi să dezvoltăm o adevarată cultură a prevenţiei în oraş.

Deasemenea, voi iniţia demersuri pentru dezvoltarea unor parteneriate public-privat în vederea susţinerii asistenţei medicale în comunităţile defavorizate din oraş, creşterea accesibilităţii serviciilor pentru aceste categorii ale populaţiei, precum şi pentru dezvoltarea serviciilor medico‐sociale şi de îngrijiri la domiciliu.

Sunt preocupată totodată să găsim soluţii de finanţare a unor programe municipale pentru consumul alimentar sănătos. Mai cu seamă în rândul noilor generaţii. O comunitate sănătoasă este o comunitate care are viitor! Fiţi alături de mine! Să punem Craiova pe primul plan! Mai întâi, Craiova!

Biroul de presă ALDE DOLJ