Ştiinţa e campioană naţională, la under 17

0
239

Craiova se poate mândri cu o nouă generaţie promiţătoare de fotbalişti, cei născuţi în anul 2000, care au adus un titlu naţional juvenil în Bănie, la 20 de ani de la cel adjudecat de echipa de tineret care-i avea în componenţjunioriă pe Sava, Iordache, Vrăjitoarea, Bălace sau Tibi Lung. Ultimul a fost pe bancă, alături de principalul Daniel Mogoşanu, şi la finala câştigată de puştii under 17 ai Ştiinţei cu 3-2 în faţa rivalei Dinamo, chiar în fieful acesteia, în cartierul Colentina, pe stadionul nou-promovatei în liga I, Juventus Bucureşti.

Deşi s-a disputat pe o vreme toridă, finala a fost una spectaculoasă, iar oltenii au fost cei care au dominat-o, sub privirile „maximilor” Ilie Balaci şi Aurică Beldeanu. Craiova l-a avut în teren pe Vladimir Screciu, titular în play-off în formula lui Gigi Mulţescu şi învoit pentru această finală de la lotul naţionalei de tineret de Daniel Isăilă. În schimb, a absentat Jovan Markovic, atacantul care a debutat la nici 16 ani în prima echipă a Ştiinţei şi care s-a operat recent de menisc.

Vali Mihăilă a deschis scorul în minutul 18 pentru Craiova, după o pătrundere frontală prin defensiva dinamovistă, care avea să gafeze şi câteva minute mai târziu, când Geafer a marcat în proprie poartă. Imediat, Răducan a readus gazdele în joc, stabilind scorul pauzei: 2-1 pentru olteni. În partea a doua, Craiova s-a retras şi a încercat să dea loviturile decisive pe contraatac. După ce a marcat golul calificării în finală, în returul semifinalei cu UTA Bătrâna Doamnă, Angel Ciutică a punctat pentru 3-1, la câteva minute după ce intrase pe teren. Deniz Geafer a marcat şi în poarta adversă, cu 10 minute înainte de final, dar atât, Universitatea Craiova câştigând Liga Elitelor under 17 cu 3-2. În minutele de prelungire, partida a fost întreruptă de arbitrul Iulian Călin, după ce o torţă aruncată de galeria dinamovistă l-a nimerit pe un jucător craiovean.  La final, alb-albaştrii au primit medaliile de campioni şi trofeul de la fostul manager general al clubului din Bănie, Felix Grigore, acum angajat la FRF. Jucătorul finalei a fost desemnat autorul primului gol, Valentin Mihăilă.

Finala Ligii Elitelor, under 17

Dinamo Bucureşti – Universitatea Craiova 2-3

Au marcat: Răducan 31, Geafer 70 / Mihăilă 18, Geafer (aut.) 28, Ciutică 61.

Stadion: „Juventus” (Colentina), spectatori: 1.000.

Dinamo Bucureşti: Fara – Stancu, Geafer, Oltay, Demci (cpt.) – Longher, Mitracu (55 Creţu), Ionescu, Brocea (62 Lazăr) –Răducan, Măgureanu. Antrenor: Sorin Bucuroaia.

Universitatea Craiova: Andrei Bobonete – Răzvan Niţuică, Raul Constantinescu (cpt.), Sorin Sima, Hristos Vadasis (80 Ricardo Vlădulescu) – Vladimir Screciu, Marian Șerban (55 Andrei Dobre) – Valentin Mihăilă (68 Mădălin Calu), Marius Albăstroiu (50 Angel Ciutică), Alexandru Gârbiţă (57 Valentin Târş) – Viorel Zbona. Antrenor: Daniel Mogoşanu

Arbitru: Iulian Călin (Ştefăneşti).