Peste 3.000 de copii au primit cadouri de Ziua Copilului

0
309

wv copiiPeste 3.000 de copii din comunităţi rurale sărace au primit jocuri educaţionale, distractive şi rechizite cu ocazia Zilei Copilului, datorită donaţiei de 100.000 de euro a Lidl România. În plus, compania a oferit şi un kit cu multiple materiale educaţionale şi didactice pentru dotarea celor 18 şcoli incluse în programul „Pâine şi Mâine”, al cărui partener este încă de la lansarea lui în aprilie 2016. În judeţul Dolj, 750 de copii din comunităţile Predeşti, Sopot, Coţofenii din Dos, Bucovăţ, Argetoaia şi Cernăteşti au primit cadouri şi 5 şcoli şi structuri ale acestora au fost dotate cu această ocazie.

1 din 2 copii din mediul rural trăieşte în pragul sărăciei

Pentru cei mai mulţi dintre copii, ziua de 1 iunie este asociată cu bucuria copilăriei lipsite de griji, cu daruri şi anticiparea vacanţei de vară. Dar nu fiecare copil trăieşte aceasta experienţă. În România, 1 din 2 copii din mediul rural trăieşte în pragul sărăciei, iar pentru cei mai mulţi dintre ei, Ziua Copilului este doar o zi ca oricare altele, când jocul este înlocuit de micile responsabilităţi în gospodărie. De aceea, World Vision România lucrează de 27 de ani în comunităţile rurale în care trăiesc încă mulţi copii fără copilărie. Cot la cot cu liderii formali şi informali din sate organizaţia caută permanent soluţii pentru a asigura copiilor accesul la educaţie şi sănătate, pentru a-i şti protejaţi, pentru a-i ajuta pe părinţii lor să depăşească sărăcia în care se zbat.

Cei 3.021 de copii au vârste cuprinse între 3 şi 11 ani şi fac parte din programul „Pâine şi Mâine” şi proiectele de dezvoltare comunitară pe care fundaţia World Vision România le desfăşoară în câteva din cele mai vulnerabile comunităţi rurale din ţară.

Cadourile – personalizate în funcţie de vârsta fiecărui copil – au ajuns în 57 de sate din judeţele Vâlcea, Dolj şi Vaslui. Ele includ un joc educativ, un joc distractiv de tip board game, minge sau rachete de badminton pentru activităţi sportive şi rechizite.