Mister total la Iaşi! O bubuitură ciudată a cutremurat oraşul

0
79

iasi_58923100O bubuitură puternică urmată de o undă de şoc a cutremurat întreg oraşul Iaşi, dar şi localităţile învecinate. Nimeni nu ştie care este cauza.

Bubuitura a fost auzită în jurul orei 13.30, iar până spre seară autorităţile oraşului nu au putut furniza o explicaţie oficială. Oamenii spun că după bubuitură geamurile au vibrat puternic, iar pământul s-a cutremurat.

Prima teorie emisă a fost legată de explozia greşită a unei rachete antigrindină, la o înălţime prea mică. Însă, atât oficialii Centrului Antigrindină din zonă, cât şi omologii lor din Republica Moldova au declarat că „nu a fost efectuată nicio operaţiune. Şi chiar dacă ar fi fost nu ar fi produs acest zgomot”.

A doua teorie este că zgomotul puternic a fost produs de un avion cu reacţie care ar fi depăşit viteza sunetului zburând la joasă altitudine. Oficialii Aeroportului din Iaşi şi cei de la baza militară spun că nu au avut loc astfel de zboruri în cursul zilei de miercuri, 1 iunie.

Nici oficialii unităţile militare din zonă n-au raportat exerciţii efectuate astăzi.

Oficialii Centrului de Meteorologie spun că nu a avut loc un fenomen meteo neobişnuit şi nici reprezentanţii Institutului Naţional de Fizica Pământului n-au raportat producerea unui cutremur în zonă.

Sursa: dcnews.ro