Festivalul ROCKOMOTIVA, la Craiova

0
82

La Casa de Cultură a Studenților din Craiova a intrat în producție un nou festival: ROCKOMOTIVA! Evenimentul se va desfășura în zilele de 5, 6 și 7 iunie, când capete de afiș vor fi Twilight of the Gods, Alternosfera și Pero Defformero. Organizatorii subliniază că ROCKOMOTIVA preia tradiția festivalului „Rock-Jazz-Folk”, organizat de Casa de Cultură a Studenților din Craiova încă din anul 1979.

Festivalul ROCKOMOTIVA este organizat de Casa de Cultură a Studenților din Craiova, cu sprijinul Ministerului Tineretului și Sportului – Direcția de Proiecte și Programe pentru Tineret, în parteneriat cu Asociația „Craiova Capitală Culturală Europeană 2021”, „Romanian Thrash Metal Club”, METALHEAD și BestMusic Live.

„Așa cum sugerează și noul nume, de acum vom pune accentul pe muzica rock, lăsând chitarele să-și plătească propriul tribut genurilor din care s-au inspirat în permanență – jazzul și folkul. Prima zi va fi destinată punk-rockului, rockului progresiv și experimental, etno și folk-rock-ului. A doua zi de festival va fi dedicată metalului și aliajelor sale: thrash, death, hard-core. În fine, a treia zi de ROCKOMOTIVA va face loc rockului alternativ și noului rock românesc”, precizează organizatorii.

ROCKOMOTIVA aduce la Craiova super-trupa Twilight of the Gods (IRE-NOR-SWE-ENG), Alternosfera (MD), Pero Defformero (SRB), Bucovina (RO), Axecutor (BG), RoadKillSoda (RO), Bloodway (RO), Dza Ili Bu (SRB). Se adaugă cel puțin una-două surprize, plus AVATAR și CRIMENA, trupele de suflet ale Casei de Cultură a Studenților din Craiova.

Secțiunea de concurs aduce și ea o inovație: trupele desemnate de Casele de  Cultură ale Studenților din țară să participe la festival se vor „confrunta” on-line, singurul juriu fiind fanii genului, care își vor putea exprima susținerea pentru favoriții lor pe pagina de Facebook dedicată evenimentului. Sponsorii vor acorda premii celor mai votate trupe, iar cea mai bună dintre ele va susține un recital în ultima zi a festivalului.

Accesul publicului la ROCKOMOTIVA se va face pe bază de bilete sau abonamente. Biletul pentru o singură zi (5, 6 sau 7 iunie) costă 30 de lei și va putea fi achiziționat direct la intrare, în ziua de concert. Prețul unui abonament pentru cele trei zile de festival este de 60 lei. Cei mai merituoși dintre studenții din centrele universitare arondate Casei de Cultură a Studenților din Craiova vor beneficia de acces gratuit.