Acţiuni de igienizare pe pârâul Valea Albă din Bucovăţ

0
221

Administraţia Bazinală de Apă Jiu prin  Sistemul de Gospodărire a Apelor Dolj a continuat  acţiunile de igienizare a cursurilor de apă pe râul Jiu,  la Bucovăţ şi pe pârâul Valea Albă.  A fost salubrizată zona Şcolii pe pârâul Valea Albă împreună cu angajaţii primăriei. Au fost înlăturate resturi vegetale şi deşeuri pentru a se elimina riscurile producerii de inundaţii.             

Sistemul de Gospodărire a Apelor Dolj întreprinde permanent măsuri de preventie şi combatere a poluarilor accidentale, informând cetăţenii atât în mod direct, dar şi indirect, prin intermediul mass –media sau al autorităţilor publice locale, în funcţie de comunitatea căreia îi aparţin, să nu abandoneze deşeurile, indiferent de natura lor, în apropierea cursurilor de apă sau chiar în albiile acestora, ci să apeleze la societăţi specializate în acest domeniu sau să îşi creeze propriile spaţii de depozitare a acestora”, a precizat Camelia Bărbuţu, Purtator de cuvânt ABA Jiu.

SOS : Cetăţenii au exagerat cu aruncatul gunoiului în zonă

Dacă în urmă cu săptămâni angajaţii S.G.A Dolj  defişaseră manual  pe toată lungimea pârâul amintit, ieri, 1 aprilie 2019, aceştia au igienizat din nou zona. Gunoiul menajer, de grajd şi de construcţii a fost aruncat în cantităţi foarte mari, angajaţii S.G.A Dolj acţionând cu ajutorul unui buldoexcavator, o autobasculantă de 19 tone , o utilitară, saci, mănuşi, etc.  Ca resurse umane au acţionat un şef de formaţie şi 12 muncitori.  Alături de aceştia au fost şi angajaţi ai Primăriei Bucovăţ, edilii recunoscând că cetăţenii au exagerat mai mult ca în ultimii ani cu aruncatul gunoiului în zonă. Au fost ridicate  5 autobasculante de gunoi din zona Şcolii Bucovăţ, pârâu Valea Albă şi împrejur lunca Jiului. Acţiunile de igienizare vor continua şi în perioada următoare.