Învăţare interregională spre o mobilitate durabilă în Europa

0
276

Agenția pentru Dezvoltare Regionala Sud-Vest Oltenia, în calitate de membru al unui Consorțiu format din parteneri din alte 5 ţări din Uniunea Europeană, implementează proiectul REGIO-MOB – Învățare interregională spre o mobilitate durabilă în Europa. Proiectul este finanțat din Fondul European de Dezvoltare Regională prin Programul Interreg Europe. La finele lunii trecute, SEStran (Parteneriatul în Transport din Sud Estul Scoției) a organizat la Edinburgh, în Scoţia, un  eveniment de diseminare in cadrul proiectului Regio-Mob.

La acest eveniment au participat alaturi de reprezentanții partenerilor: Asociația Regională a Municipalităților din Lazio – ANCI Lazio (Italia), Institutul de Trafic și Transport Ljubljana (Slovenia), Municipalitatea Niepolomice (Polonia), Regiunea Macedonia de Vest (Grecia), Parteneriatul în Transport din Sud Estul Scoției (Scotia), ADR SV Oltenia şi invitaţi din partea acestora, respectiv reprezentanți ai grupurilor de lucru constituite în ţările partenere, cum ar fi administrația publica locala şi centrală, universităţi, instituţii responsabile cu planificarea și coordonarea transportului, etc.

            „Obiectivul principal al proiectului este de a dezvolta noi abordări strategice pentru a îmbunătăți politicile legate de mobilitate la nivel regional. Implementarea proiectului a demarat în data de 01.04.2016, fiind derulată în două Faze: Faza 1 presupune desfăşurarea unui proces de învăţare interregională, care se va finaliza prin elaborarea unui Plan de acţiuni în domeniul mobilităţii, în Faza 2 urmând a se monitoriza implementarea Planului”, se precizează într-un comunicat de presă, remis de ADR SV Oltenia.

              Prezentările susţinute in cadrul evenimentul de informare din Scoţia au vizat aspecte legate de transport şi mobilitate, perspective de dezvoltare ale acestora, gestionarea serviciului de transport public, precum şi unele măsuri selectate în cadrul planurilor de acţiuni regionale.

          Tot în luna martie, a avut loc şedinţa Comitetului de Coordonare din cadrul proiectului Regio-Mob, desfăşurată în prezenţa partenerilor din proiect, în cadrul acesteia fiind discutate aspecte privind implementarea proiectului, bugetul şi activităţile care au fost îndeplinite până la momentul respectiv şi cele care urmează să aibă loc în următoarea perioadă.