Poliţia Română caută 1.900 de agenţi de ordine publică

0
309

Poliţia Română a demarat, ieri, prin intermediul Inspectoratelor Judeţene de Poliţie şi Direcţia Generală de Poliţie a Municipiului Bucureşti (DGPMB) procedura de angajare a 1.900 de agenţi de ordine publică, dintre care 46 de posturi prin reîncadrare iar restul din sursă externă. Înscrieri se fac în perioada 1- 8 aprilie, au declarat pentru Mediafax oficiali din cadrul IGPR.

Pentru posturile de la nivelul Poliţiei Capitalei, candidaţii care vor promova examenele îşi vor putea alege secţia de poliţie la care vor să-şi desfăşoare activitatea iar pentru posturile de agenţi de ordine publică în mediul rural, cei promovaţi vor fi selectaţi în funcţie de opţiunile lor, dar şi de nevoile din teren, anunţă reprezentanţii IGPR.

Potrivit Poliţiei Române, după 8 aprilie, atunci când este ultima zi de înscrieri, la nivelul fiecărui judeţ va fi afişat calendarul probelor eliminatorii. Cei care vor să se angajeze vor avea de susţinut, pentru început, proba medicală, examenul psihologic şi proba sportivă, toate aceste fiind eliminatorii, pentru probe neexistând limită de vârstă pentru cei care vor să se înscrie.

Examenul scris va fi susţinut pe data de 14 mai, la sediile Inspectoratelor Judeţene şi la Poliţia Capitalei iar cei care promovează nu vor putea să părăsească postul pentru o perioadă de trei ani.