Străzi asfaltate şi sistem de supraveghere urbană, la Filiaşi

1
68
Filiaşi

Primăria Filiaşi a semnat, miercuri, un contract în valoare de 3,5 milioane de euro, pentru modernizarea străzilor şi înfiinţarea unui parc auto, respectiv instalarea unui sistem de supraveghere video în oraş. Potrivit prefectului de Dolj, Nicolae Giugea, următorul pas este licitaţie pentru demararea lucrărilor. „S-a semnat un contract extrem de important pentru oraşul Filiaşi, în valoare de 3,5 milioane de euro, ceea ce reprezintă aproape de cinci ori bugetul anual al Filiaşului, care se situază undeva sub 800.000 de euro. Primarul oraşului are acum singura responsabilitate – să dea drumul la licitaţie pentru a demara lucrările cât mai repede, întrucât, de regulă, procedurile de licitaţie în România sunt întârziate de fel şi fel de contestaţii, însă noi sperăm să nu existe astfel de întârzieri şi în acest caz”, a declarat Nicolae Giugea.

Mai exact, cele două proiecte, care fac parte din Planul Integrat de Dezvoltare Urbană (PIDU), prin Programul Operaţional Regional 2007-2013, presupun asfaltarea a zece străzi din oraş, refacerea trotuarelor, dar şi înfiinţarea unei parcări auto în centrul urbei. Totodată, va fi instalat un sistem de supraveghere urbană, care are drept scop prevenirea infracţiunilor.

Deoarece valoarea proiectului este una substanţială – 3, 5 milioane de euro, iar solicitantul trebuie să contribuie cu 2% din valoarea eligibilă a acestuia, Primăria Filiaşi va accesa, potrivit prefectului de Dolj, pe baza unei ordonanţe de urgenţă, un împrumut în bancă, acesta fiind garantat de Guvern.

 

1 COMENTARIU

  1. 1. e vorba despre parcare auto, nu parc auto;
    2. e tot ce ne mai lipsea in frumosul nostru oras: supraveghere urbana video; daca va avea drept scop prevenirea infractiunilor, melitienii ce vor mai preveni?
    3. asfaltarea a zece strazi este un lucru imbucurator, care va avea un puternic iz electoral (sa vedeti omor pentru alegerea celor zece strazi!)

Comments are closed.