Nume de oraşe ucrainene, pe tricourile Universităţii Craiova

0
571

Pe tricourile jucătorilor Universităţii Craiova, la meciul de astăzi, ora 17,30, cu CS Mioveni, nu va mai apărea numele acestora, ci denumirile celor mai importante oraşe din Ucraina. De asemenea, pe tricouri este inscripţionat mesajul „No War”, alături de drapelul ucrainean, în semn de suport faţă de poporul vecin, care trece prin momente tragice. Toate tricourile oficiale de joc ale Științei vor fi ulterior oferite Peluzei Nord Craiova pentru a fi scoase la licitație, iar suma adunată va fi apoi donată ONG-urilor din Ucraina.

„Astăzi nu este doar despre fotbal, ci și despre solidaritatea față de poporul ucrainean, aflat în fața pericolului extincției ca urmare a invadării Ucrainei de către forțele armate ale Federației Ruse. Nu putem trece cu vederea acest război fără sens care, în ultima săptămâna, a zguduit omenirea. Astăzi este despre vecinii noștri și despre faptul că suntem, cu toții, alături de ei. Astăzi, Știința va intra pe teren cu gândul la ei. Vom evolua cu tricouri special personalizate cu numele celor mai importante orașe din Ucraina, în care mii de cetățeni ucraineni și-au dat viața pentru a-și apăra patria. Toate tricourile oficiale de joc ale Științei vor fi ulterior oferite Peluzei Nord Craiova pentru a fi scoase la licitație pe pagina oficială de Facebook a galeriei noastre. Toată suma adunată va fi apoi donată ONG-urilor din Ucraina pentru a ajunge la oamenii care se zbat să supraviețuiască” este anunţul Universităţii Craiova.

La meciul precedent al Universităţii Craiova, de pe teren propriu, cu Chindia Târgovişte, cei 22 de titulari au afişat la începutul partidei mesajul „No war!/Ne voine!” (Nu războiului!), afişat pe un fundal galben-albastru, culorile steagului Ucrainei.