Pentru a câştiga alegerile locale – Primarul din Dobroteşti importă locuitori din alte comune

24
516

La mijlocul lunii februarie a.c., presa locală sesiza o situaţie inedită care se întâmplă de câţiva ani în comuna Amărăştii de Sus. La nivelul localităţii sunt înregistraţi mai mulţi morţi decât în realitate. La mijloc nu este nici un mister. În anul 2004, comuna Amărăştii de Sus s-a despărţit de Dobroteşti. Însă majoritatea locuitorilor din Dobroteşti figurează, în cărţile de identitate, cu domiciliul în Amărăşti de Sus. Chiar dacă aici mor cam 30 de oameni într-un an, în registrele de stare civilă numărul este dublu. Şi pentru că, teoretic, morţii sunt ai altei comune, primarul din Dobroteşti, Horia Silviu Roşu, a început să importe locuitori din alte localităţi.

Horia Silviu Roşu

Primarul comunei Amărăştii de Sus, Dumitru Diaconu, afirma, la mijlocul lunii februarie a.c., că această situaţie nu îl avantajează deloc, motiv pentru care a făcut sesizări către mai multe instituţii, pentru ca situaţia să fie rezolvată: „Am trimis înştiinţare la Consiliul Judeţean, Prefectură, Direcţia Judeţeană de Statistică, Institutul Naţional de Statistică şi chiar la Guvernul României, doar cei de la Guvern mi-au dat răspuns. Eu acum am 1.700 de locuitori în comună, dar la Evidenţa Populaţiei sunt trecuţi 1.405. Ne afectează, pentru că şi la Primărie, în loc să avem 17 angajaţi, cât ar trebui în raport cu numărul de locuitori, avem doar 14, pentru că doi au ieşit la pensie. E o anomalie, eu nu am mai auzit de aşa ceva în Dolj”.

În an electoral orice vot este binevenit

Primarul comunei Dobroteşti, Horia Silviu Roşu, tratează situaţia cu indiferenţă, spunând că sunt bătrâni din localitate care refuză să-şi schimbe cărţile de identitate: „Sunt bătrâni care nu vor să-şi mai schimbe buletinele şi care au rămas trecuţi pe Amărăşti. Noi am încercat să îi convingem, dar nu am reuşit la toţi”. Dar din această situaţie a învăţat totuşi ceva. Dacă mortalitatea o transferă în statisticile altei localităţi, de ce nu ar importa locuitori din alte comune. Este an electoral şi orice vot este bine venit. Şi deranjul nu este deloc mare. Îi ia cineva în spaţiu pe cei care doresc să aibă adresă în comuna Dobreşti, iar ei, în realitate, rămân la casele lor. Simplu şi eficient. Şi are şi siguranţa că aceşti oameni votează.

Au mutaţie în Dobroteşti, dar locuiesc în Mârşani

George Tulbă este profesor de Sport, titular la şcoala din comuna Mârşani, dar a fost numit director, pe criterii politice, la unitatea de învăţământ din Dobroteşti. Pe lângă activitatea didactică, George Tulbă antrenează şi echipa de fotbal locală Ajax Dobroteşti. Numirea politică în funcţia de director de şcoală îl obligă pe George Tulbă la anumite gesturi de susţinere pentru PDL. Aşa se face că George Tulbă, soţia Ionela, fiica Alina Cornelia şi mama acestuia, Alexandra, au, mai nou, adresă de Dobroteşti. Situaţia a fost rezolvată rapid. Cineva i-a luat în spaţiu, iar soţia primarului Horia Silviu Roşu, care lucrează la Evidenţa Populaţiei Daneţi, s-a ocupat de chestiunile legale. În realitate, George Tulbă împreună cu familia locuiesc în comuna Mârşani şi figurează în Registrul agricol al Primăriei.

Jucătorii de la Ajax Dobroteşti, puşi şi ei pe lista de transferuri

Metoda nu este inventată de primarul comunei Dobroteşti, Horia Silviu Roşu. Au folosit-o şi alţii. Pentru Horia Silviu Roşu este uşor de pus în practică, ţinând cont de faptul că soţia acestuia lucrează la Evidenţa Populaţiei Daneţi, de care aparţine comuna Dobroteşti. Şi îl ajută şi faptul că are oameni care au obligaţii politice şi sunt dispuşi să facă această mutare. Pentru că George Tulbă, când a terminat cu transferul familiei, a început să îi ia în colimatoriu pe jucătorii de fotbal ai echipei Ajax Dobroteşti care nu au mutaţie în comună. Iar un exemplu în acest sens este Remus Popa. La cât va ajunge numărul transferaţilor şi cât îl va ajuta pe Horia Silviu Roşu acest lucru rămâne de văzut. Deocamdată este pe plus. Morţi apar în statisticile altora şi importă locuitori din alte comune.

 

24 COMENTARII

  1. cei care il aparati pe rosu sunteti agarici si gaozari,va este frica si voua ca pierdeti puterea.Rosu e terminat mai are 92 zile

  2. acest primar este un nemernic fara scrupule , un infractor versat ce a furat miliarde facand afaceri cu bercea mondialul si cu alte persoane periculoase. a inscris pasunea comunei ce apartinea consiliului local la APIA si ajutat de ciochindel a incasat banii in nume propriu si i-a folosit dupa bunul plac. A atribuit contracte fara licitatie incalcand legea si in defavoarea statului si a cetatenilor! Acum dupa ce raportul curtii de conturi prin care s-au constatat nereguli nu a produs nici un ecou isi permite sa faca prin intermediul sotiei trafic de influenta sa fals inregistrand persoane in evidenta comunei dobrotesti pentru a-si angaja rudele si pentru a avea un fond de voturi asigurat!!! LA DOBROTESTI FARADELEGEA ESTE LA EA ACASA!!! solicitam organelor abilitate ale statului sa ia masuri urgente. rugam institutiile sa se sesizeze. in atentia domnului comisar sef PRUNA si a domnului comisar sef Leonard Bandoi !!!

  3. PERICOL PUBLIC: Acest primar este un nemernic fara scrupule , un infractor versat ce a furat miliarde facand afaceri cu bercea mondialul si cu alte persoane periculoase. a inscris pasunea comunei ce apartinea consiliului local la APIA si ajutat de ciochindel a incasat banii in nume propriu si i-a folosit dupa bunul plac. A atribuit contracte fara licitatie incalcand legea si in defavoarea statului si a cetatenilor! Acum dupa ce raportul curtii de conturi prin care s-au constatat nereguli nu a produs nici un ecou isi permite sa faca prin intermediul sotiei trafic de influenta sa fals inregistrand persoane in evidenta comunei dobrotesti pentru a-si angaja rudele si pentru a avea un fond de voturi asigurat!!! LA DOBROTESTI FARADELEGEA ESTE LA EA ACASA!!! solicitam organelor abilitate ale statului sa ia masuri urgente. rugam institutiile sa se sesizeze. in atentia domnului comisar sef PRUNA si a domnului comisar sef Leonard Bandoi !!!!

  4. ATENTIE: acest primar este un nemernic fara scrupule , un infractor versat ce a furat miliarde facand afaceri cu bercea mondialul si cu alte persoane periculoase. a inscris pasunea comunei ce apartinea consiliului local la APIA si ajutat de ciochindel a incasat banii in nume propriu si i-a folosit dupa bunul plac. A atribuit contracte fara licitatie incalcand legea si in defavoarea statului si a cetatenilor! Acum dupa ce raportul curtii de conturi prin care s-au constatat nereguli nu a produs nici un ecou isi permite sa faca prin intermediul sotiei trafic de influenta sa fals inregistrand persoane in evidenta comunei dobrotesti pentru a-si angaja rudele si pentru a avea un fond de voturi asigurat!!! LA DOBROTESTI FARADELEGEA ESTE LA EA ACASA!!! solicitam organelor abilitate ale statului sa ia masuri urgente. rugam institutiile sa se sesizeze. in atentia domnului comisar sef PRUNA si a domnului comisar sef Leonard Bandoi, DNA , Serviciul de Combatere a Crimei Organizate si Coruptiei , DGIPI- Dolj, Corpul de Control al Prefectului, Parchetul de pe langa Tribunalul Dolj !!!!

  5. ATENTIE: primarul silviu este un nemernic fara scrupule , un infractor foarte versat ce a furat miliarde facand afaceri cu bercea mondialul si cu alte persoane periculoase! a inscris pasunea comunei ce apartinea consiliului local la APIA si ajutat de ciochindel a incasat banii in nume propriu si i-a folosit dupa bunul plac. A atribuit contracte fara licitatie incalcand legea si in defavoarea statului si a cetatenilor! A santajat si mituit oameni din domenii diverse. Acum dupa ce raportul curtii de conturi prin care s-au constatat nereguli nu a produs nici un ecou isi permite sa faca prin intermediul sotiei trafic de influenta sa fals inregistrand persoane in evidenta comunei dobrotesti pentru a-si angaja rudele si pentru a avea un fond de voturi asigurat!!! IN DOBROTESTI FARADELEGEA ESTE LA EA ACASA!!! solicitam organelor abilitate ale statului sa ia masuri urgente. rugam institutiile sa se sesizeze. in atentia domnului comisar sef PRUNA si a domnului comisar sef Leonard Bandoi, DNA… ,.. Serviciul de Combatere a Crimei Organizate si Coruptiei , DGIPI- Dolj, Corpul de Control al Prefectului,…. Parchetul de pe langa Tribunalul Dolj !!!! SA SE FACA DREPTATE !

  6. TUN DE MILIARDE DAT DE SILVICA ROSU SI PDL avand complicitatea curtii de conturi a politiei a prefecturii si a altor institutii. astfaltare de 10 000 lei platita cu miliardul , in fapt s-au aruncat cateva bascule de pietris. au disparut documente si inscrisuri oficiale din registre cu regim special din primaria dobrotesti. silviu rosu este un infractor periculos persuasiv si alunecos folosind minciuna ,tupeul , santajul si asocierea cu mai multe persoane pentru a savarsi infractiuni in detrimentul statului, cetateanului , comunitatii, dispunand dupa bunul plac de banii publici !!!

  7. primar infractor periculos delapidator santajist deturnand importante sume de bani apoi angajand si la craiova si la directia apelor jiu si la service auto sau la evidenta populatiei precum si in primarii rudele sale precum si persoane care plateau sume de bani . detine bunuri nedeclarate si neimpozitate. se foloseste de complici si manipulare si santaj, amenintari.

  8. furturi ca in codru ! TUN DE MILIARDE DAT DE SILVICA ROSU SI PDL avand complicitatea curtii de conturi a politiei a prefecturii si a altor institutii. astfaltare de 10 000 lei platita cu miliardul , in fapt s-au aruncat cateva bascule de pietris. au disparut documente si inscrisuri oficiale din registre cu regim special din primaria dobrotesti. silviu rosu este un infractor periculos persuasiv si alunecos folosind minciuna ,tupeul , santajul si asocierea cu mai multe persoane pentru a savarsi infractiuni in detrimentul statului, cetateanului , comunitatii, dispunand dupa bunul plac de banii publici !!!

Comments are closed.