Razie printre comercianții de pâine și produse de panificație

0
483

Polițiștii din cadrul Serviciului de Investigare a Criminalităţii Economice, împreună cu colegi de la Poliţia Oraşului Segarcea au organizat, ieri, o acţiune pentru prevenirea şi combaterea actelor ilicite de comerţ ce se comit în domeniul morărit – panificaţie, în judeţul Dolj. În cadrul activităților, oamenii legii au aplicat amenzi de peste 58.000 lei, au confiscat 3.400 de pâini, 400 kilograme făină şi 200 kilograme tărâţe și au indisponibilizat două microbuze folosite la transportul pâinii, fără documente legale.

Conform reprezentanților IPJ Dolj, oamenii legii angrenați în aceste activități au controlat 12 societăţi comerciale, 10 persoane fizice independente, precum şi 28 de mijloace de transport. În urma acestei acțiuni, poliţiştii au constatat 11 abateri de natură contravenţională pentru sancţionarea cărora au aplicat amenzi în valoare totală de 58.805 lei. „Totodată, pe fondul încălcării prevederilor legale de către agenţii economici verificaţi, poliţiştii au luat măsura confiscării a 3.400 de pâini, 400 kilograme făină şi 200 kilograme tărâţe, în valoare de 2.250 lei. Cu aceeaşi ocazie, poliţiştii au indisponibilizat în vederea confiscării, două autoutilitare folosite pentru transportul ilegal al produselor de panificaţie, valoarea acestora ridicându-se la suma de 24.500 lei”, a precizat comisar șef Adrian Căpraru, din cadrul IPJ Dolj.

Astfel, în timpul controlului efectuat în trafic, în municipiul Craiova, a fost depistată o autoutilitară aparţinând unui agent economic, în care erau transportate produse de panificaţie (450 franzele, 40 pâini ţărăneşti şi 15 pâini feliate), fără a fi însoţite de documente care să justifice provenienţa acestora. În plus, pe raza comunei Calopăr, tot în trafic, a fost oprită o autoutilitară, în care se aflau produse de panificație (571 franzele) în valoare de 285 lei, transportate în vederea comercializării de un agent economic către diferiți clienți, fără a fi însoțite de facturi care să justifice proveniența produselor. ”În ambele cazuri societățile comerciale au fost sancționate contravențional cu amendă în sumă de 3.000 lei fiecare, dispunându-se confiscarea produselor de panificație și a autoutilitarelor”, a mai declarat comisar-șef Adrian Căpraru.