Doi elevi au dus la Poliție un portmoneu găsit pe stradă

0
522

Doi tineri din Craiova, în vârstă de 14, respectiv 15 ani, ambii elevi în clasa a IX-a, la Colegiul Naţional „Carol I”, s-au prezentat, ieri, la sediul Secţiei 3 Poliţie Craiova unde le-au explicat poliţiştilor faptul că, miercuri seara, la intersecţia străzilor „Înfrăţirii” și „A.I. Cuza”, au găsit un portmoneu de damă în care se afla suma de 523 lei, documente de identitate, carduri bancare şi un permis de conducere auto.

Poliţiştii au identificat persoana care îl pierduse şi au invitat-o la sediul secţiei pentru a-şi recunoaşte obiectele pierdute. Femeia a venit la sediul subunității, unde a constatat cu plăcută surprindere faptul că nu-i lipsea nimic din portmoneu. Polițiștii apreciază în mod deosebit comportamentul celor doi adolescenţi, decizia lor de a restitui bunurile găsite fiind un exemplu de educaţie şi normalitate.

În plus, miercuri, 31 ianuarie a.c., în jurul orei 11.00, jandarmi din cadrul Inspectoratului de Jandarmi Judeţean Dolj, aflaţi în serviciul de ordine interioară la Judecătoria Craiova, au observat, în sala de şedinţe nr. 5, pe biroul destinat avocaţilor, un plic ce conţinea o sumă de bani şi mai multe înscrisuri. Jandarmii au verificat conţinutul, constatând că în plic se afla suma de 1.874 lei, iar în scurt timp a fost identificată şi persoana care îl uitase. Suma de bani i-a fost restituită pe bază de proces-verbal.