Craioveancă sub control judiciar după ce a fost prinsă cu aproape 2.000 de pachete de țigări de contrabandă

0
392

În urma unor percheziții făcute ieri, în Craiova, poliţiştii din cadrul Serviciului de Investigare a Criminalităţii Economice – IPJ Dolj au descoperit și ridicat în vederea confiscării 1.947 pachete de ţigări de contrabandă. Femeia căreia îi aparțineau, o craioveancă de 50 de ani, a fost plasată, ieri după-amiază, sub control judiciar pentru 60 de zile.

Reprezentanții Inspectoratului de Poliție Județean (IPJ) Dolj au anunțat că în continuarea cercetărilor ce se efectuează într-un dosar penal aflat în lucru şi în baza autorizaţiilor de percheziţie eliberate de către magistraţii Judecătoriei Craiova, poliţişti din cadrul Serviciului de Investigare a Criminalității Economice Dolj au făcut, ieri-dimineață, patru percheziții domiciliare la locaţii ce aparţin unor persoane bănuite că dețin țigări de contrabandă.

În urma descinderilor, la locuința unei femei în vârstă de 50 ani, din municipiul Craiova, precum și într-un spațiu de depozitare situat la subsolul blocului în care aceasta locuiește, oamenii legii au descoperit 1.947 pachete țigări de diferite mărci, care aveau timbre aparținând autorităților din Republica Moldova, Serbia, Ucraina sau fără timbre de marcaj fiscal.

„Întreaga cantitate de țigarete a fost ridicată și predată organelor vamale în vederea stabilirii prejudiciului cauzat bugetului de stat, iar cercetările sunt continuate sub aspectul săvârșirii infracțiunii de contrabandă cu produse accizabile, pentru documentarea întregii activităţi infracţionale şi recuperarea prejudiciului cauzat”, a declarat comisar-șef Adrian Căpraru, șeful Serviciului Cabinet din cadrul IPJ Dolj.

Femeia a fost prezentată, ieri după-amiază, Judecătoriei Craiova, cu propunere de arestare preventivă, însă instanța a plasat-o pe femeie sub control judiciar pentru 60 de zile, după cum au mai precizat reprezentanții IPJ Dolj.