Selgros, amendat de ITM cu 8.000 de lei în cazul clientului strivit de un container

0
434

Cercetările în cazul bărbatului de 52 de ani, din Motru, județul Gorj, care a decedat după ce, pe 27 decembrie a fost lovit de un container  metalic în timp ce era la cumpărături în centrul comercial Selgros, continuă, însă inspectorii Inspectoratului teritorial de Muncă (ITM) Dolj au amendat deja firma cu 8.000 de lei pentru că angajatul de 32 de ani care a manevrat greșit motostivuitorul nu avea atestat. „În urma cercetărilor efectuate, inspectorii ITM Dolj au constatat că angajatul care manevra motostivuitorul nu avea atestat de stivuitorist. De asemenea, zona de lucru nu era securizată. S-a întocmit proces-verbal de control şi s-a aplicat sancţiunea de 8.000 de lei. Verificările continuă însă, şi este posibil să mai apară alte sancţiuni”, a precizat Cătălin Mohora, inspectorul-șef al ITM Dolj.

Reamintim că tragedia s-a petrecut pe 27 decembrie, în jurul orei 11.30. Din cercetările efectuate de echipa de poliţişti ajunsă la faţa locului s-a stabilit că Alin Cosmin Ciobanu, în vârstă de 32 de ani, angajat al Selgros, în timp ce încerca să coboare cu un motostivuitor un container de pe un raft, în urma unei manevre necorespunzătoare a agăţat cu lamele utilajului un alt container, plin cu produse electronice, care s-a prăbuşit de la o înălţime de aproximativ 5 metri, lovind un client, care se afla la cumpărături şi intrase pe raionul de electronice, Raul Ciobanu, de 52 de ani, din municipiul Motru, judeţul Gorj.

Victima a suferit leziuni grave, dar era conştientă la sosirea echipajului SMURD, a primit îngrijiri la faţa locului, apoi a fost transportată la Spitalul Clinic Judeţean de Urgenţă Craiova. Din nefericire, în ciuda eforturilor medicilor, seara, în jurul orei 18.00, bărbatul de 52 de ani a decedat în spital. În cauză a fost deschis un dosar penal în care sunt continuate cercetările pentru ucidere din culpă.