Craiovean condamnat la 7 ani de puşcărie pentru trafic de droguri

0
77

Partenera sa a primit 4 ani de detenţie

Judecătorii Tribunalului Dolj au pronunţat, marţi, 31 ianuarie a.c., sentinţa în cazul celor doi craioveni, o femeie şi un bărbat, ajunşi după gratii în aprilie anul trecut, pentru trafic de droguri de risc şi de mare risc. Femeia a fost condamnată la 4 ani de închisoare cu executare, fiind menţinută sub control judiciar, în timp ce complicele ei a primit 7 ani de închisoare cu executare şi rămâne, în continuare, în arest preventiv. Poliţiştii de combatere a criminalităţii organizate şi procurorii DIICOT –  Craiova au destructurat, în aprilie 2016, o reţeaua de traficanţi, iar în urma celor şase percheziţii făcute în Craiova oamenii legii au ridicat 14.000 de lei, zeci de pliculeţe cu droguri şi opt telefoane mobile, cei doi craioveni fiind trimişi în judecată în acest caz.

drogReamintim că poliţiştii Brigăzii de Combatere a Criminalităţii Organizate (BCCO) Craiova şi procurorii DIICOT – Serviciul Teritorial Craiova au organizat, anul trecut, pe 26 aprilie, o acţiune vizând destructurarea unei grupări specializate în trafic de droguri. Astfel, după ce un membru al reţelei a fost prins pe Aeroportul din Craiova, la revenirea din Italia, au fost făcute 6 percheziţii domiciliare, toate în Craiova, la locuinţele suspecţilor. „Din cercetări a reieşit că persoanele în cauză ar fi introdus în ţară, din Italia, droguri de risc şi de mare risc, pe care le-ar fi vândut ulterior pe raza judeţului Dolj”, au comunicat, la momentul respectiv, reprezentanţii Poliţiei Române.

În urma percheziţiilor, poliţiştii au ridicat 32 de pliculeţe cu cannabis, 2 pliculeţe cu o substanţă albă cu privire la care existau suspiciuni că este cocaină, 100 de grame de substanţă pulverulentă de culoare albă, opt telefoane mobile şi 14.000 de lei. Cinci persoane au fost ridicate şi duse la sediul DIICOT Craiova pentru a fi audiate de procurorul de caz, pentru două dintre ele, o femeie şi un bărbat, fiind emise ordonanţe de reţinere pentru 24 de ore.

tribunalPe 27 aprilie, Daniel Giuliano Camen, de 42 de ani, din Craiova, şi Alina Iuliana Văduva, de 29 de ani, ambii din Craiova, au fost prezentaţi Tribunalului Dolj cu propunere de arestare preventivă, propunere admisă de instanţă care le-a emis mandate pe o perioadă de 30 de zile. De asemenea, faţă de alte 3 persoane s-a dispus măsura controlului judiciar. Cercetările au fost continuate în cauză, sub aspectul comiterii infracţiunilor de introducere în ţară de droguri de risc şi de mare risc, trafic de droguri de risc şi trafic de droguri de mare risc. Activitatea a beneficiat de sprijinul de specialitate al Direcţiei Operaţiuni Speciale – Inspectoratul General al Poliţei Române. La acţiune au participat şi luptători ai Serviciul pentru Acţiuni Speciale din cadrul Inspectoratului de Poliţie Judeţean Dolj.

Pe 29 iulie 2016 s-a înregistrat la Tribunalul Dolj dosarul în care Daniel Giuliano Camen şi Alina Iuliana Văduva au fost trimişi în judecată, iar marţi, 31 ianuarie a.c., instanţa a pronunţat hotărârea. Femeia a primit 4 ani de închisoare, iar bărbatul – 7 ani, ambele pedepse fiind cu executare: „Condamnă pe inculpata VĂDUVA ALINA IULIANA la pedeapsa principală de 4 ani închisoare cu executare în regim de detenţie. (…) Aplică pedeapsa principală cea mai grea de 6 ani închisoare la care se adaugă un spor de o treime din cuantumul celeilalte pedepse stabilite, spor care este de 1 an închisoare, urmând ca inculpatul CAMEN GIULIANO DANIEL să execute în final pedeapsa principală rezultantă de 7 ani închisoare cu executare în regim de detenţie. Pronunţată în şedinţa publică din data de 31.01.2017”, se arată în hotărârea instanţei. Atât inculpaţii, cât şi procurorii DIICOT – Serviciul Teritorial Craiova pot face apel, care se va judeca la Curtea de Apel Craiova.