Razie de amploare: Barurile şi discotecile din judeţ verificate de poliţişti

0
41

Poliţiştii doljeni au organizat o razie de amploare în noaptea de sâmbătă spre duminică, în zona barurilor şi discotecilor din Băileşti şi Calafat, dar au instituit şi filtre rutiere în trafic pentru depistarea şoferilor care urcă băuţi la volan. Oamenii legii au întocmit trei dosare penale în cadrul acestei acţiuni, au aplicat amenzi în valoare de peste 32.000 lei şi au reţinut şase permise de conducere, toate pentru alcool la volan.

Reprezentanţii Inspectoratului de Poliţie al Judeţului Dolj au anunţat că, în noaptea de sâmbătă spre duminică, în municipiile Băileşti, Calafat şi pe raza Secţiilor de Poliţie rurală aflate în responsabilitatea acestora a fost organizată o razie pentru prevenirea şi combaterea faptelor cu violenţă şi a altor fapte antisociale ce se comit în zona discotecilor, barurilor şi a altor unităţi similare, precum şi a abaterilor la regimul circulaţiei rutiere. Peste 120 de poliţişti de la formaţiunile de ordine publică, poliţie rutieră, investigaţii criminale, investigarea fraudelor, criminalişti şi luptători de la SAS au participat la razie, fiind, totodată, sprijiniţi şi de jandarmi. Au fost instituite 7 filtre rutiere în care poliţiştii au acţionat, astfel fiind verificate şi controlate peste 300 autovehicule. De asemenea, s-au desfăşurat controale şi la 3 discoteci şi 60 baruri, peste 650 persoane fiind legitimate de către oamenii legii, iar 170 dintre acestea au fost controale corporal pentru a se stabili dacă poartă arme albe.

„În cadrul raziei au fost constatate trei fapte de natură penală, situaţii în care au fost întocmite dosare penale în conformitate cu prevederile legale şi au fost aplicate 77 sancţiuni contravenţionale, valoarea totală a amenzilor depăşind 32.000 lei. Totodată, au fost reţinute în vederea suspendării 6 permise de conducere reţinute (toate pentru alcool) şi s-au retras 3 certificate de înmatriculare”, ne-a declarat agent şef adjunct Amelia Barbu, din cadrul Biroului de presă al IPJ Dolj.

În cadrul acestor activităţi, lucrătorii Secţiei 9 Poliţie Rurală Cetate, în timp ce executau supravegherea şi controlul traficului rutier într-un dintre filtrele instituite pe DN 56A, l-au depistat pe Constantin M., de 57 de ani, din comuna Poiana Mare, la volanul unui autoturism Volkswagen Golf, deşi se afla sub influenţa băuturilor alcoolice. Acesta a fost testat cu aparatul etilotest rezultatul fiind de 0,95 mg/l alcool pur în aerul expirat. În plus, poliţişti din cadrul Formaţiunii Rutiere Băileşti l-au depistat în trafic, în aceeaşi acţiune, pe Adrian E., de 38 de ani, din Băileşti, în timp ce conducea un autoturism Opel având o concentraţie de 0,46 mg/l alcool pur în aerul expirat. În ambele sitauţii oamenii legii au întocmit dosare penale pe numele conducătorilor auto.

Mai mult, în cadrul aceleiaşi razii, poliţiştii Secţiei 7 Poliţie Rurală Pleniţa împreună cu jandarmi din cadrul GJMb Craiova i-au depistat în flagrant pe Florin Găină, de 43 de ani şi Romeo Bîrnă, de 41 de ani, ambii din Pleniţa, în timp ce sustrăgeau 12 şpalieri dintr-o plantaţie de viţă-de-vie. În cauză s-au întocmit acte premergătoare pentru infracţiunea de furt calificat, după cum au mai precizat reprezentanţii Poliţiei doljene. Oamenii legii spun că astfel de acţiuni vor continua şi în perioada următoare.