Filiaşiul speră să iasă onorabil din duelul cu Ştiinţa

0
396

Sferturile Cupei României se încheie joi, cu duelul oltenesc de pe „Ion Oblemenco”, de la ora 20.30, dintre Universitatea Craiova şi performera acestei ediţii, formaţia de Liga a III-a ACSO Filiaşi. Meciul se va disputa cu spectatori, în limita a 30 la sută din capacitatea arenei. Deşi Filiaşiul este pe hârtie organizatoare, Universitatea Craiova a achitat suma pentru închirierea arenei şi  vinde biletele de intrare, preţurile fiind: 15 lei la Peluza Nord, 30 de la tribuna a II-a, 40 de lei la tribuna I şi 100 de lei la VIP. ACSO Filiaşi s-a duelat recent cu echipa satelit a Universităţii Craiova, în Liga a III-a, scor 1-1, la Filiaşi.

Antrenorul Filiaşiului, Victor Naicu, care a fost pe banca tehnică a Universităţii Craiova, în urmă cu 5 ani, ia în calcul şi o eventuală surpriză, dar şi un posibil dezastru, ţinând cont că în ultima etapă de campionat, Filiaşiul a pierdut cu 6-0 pe teren propriu în faţa celor de la CSM Slatina.

„Este un meci foarte important pentru noi, este o onoare că ne aflăm în această fază, este meritul echipei şi al fostului antrenor, Mario Găman, fiindcă eu sunt de puţin timp la echipă. Sperăm să facem un joc bun şi dacă vrea Dumnezeu, să mai facem o surpriză. Jucăm la o oră de maximă audienţă şi în faţa întregii ţări şi suntem motivaţi, responsabilizaţi. Va fi ceva deosebit, sper ca băieţii mei să nu fie depăşiţi de miza partidei. Am fost cea mai ghinionistă echipă la tragerea la sorţi, trebuie să fim realişti să recunoaştem valoarea lor individuală, dar în fotbal s-au văzut foarte multe, cu atât mai mult în Cupa României, şi sperăm să scoatem maximum. Ne facem toate scenariile posibilele, nici Craiova nu trece printr-o perioadă bună, şansele la campionat s-au diminuat, chiar dacă se mai agaţă de ele, Cupa e singurul obiectiv real la care sunt agrenaţi şi n-aş vrea ca ei să se descătuşeze, sper să fie un meci echilibrat şi dacă am pierde, să o facem onorabil. Tot lotul Universităţii Craiova este unul valoros şi nu contează cine joacă. Noi avem probleme de efectiv, Pencea, Fotescu şi Duriţă nu vor putea juca, dar cine va intra sper să se simtă mândru şi să se autodepăşească” a declarat Victor Naicu.

Fundaşul central Eduard Dina (25 de ani)  a jucat în urmă cu câţiva ani pentru echipa-satelit a Universităţii Craiova. “De câteva zile ne gândim la acest meci, abia aştept să vină ziua de joi. Va fi un meci greu, contra unei echipe bune, dar sper să facem un joc bun. Eu am mai jucat pe astfel de arene, fiindcă am evoluat un an în Austria şi acolo erau astfel de stadioane, dar sunt mândru că voi juca pe „Ion Oblemenco”. În primă fază nu mă gândeam că vom ajunge aici, dar după meciul cu UTA am început să sperăm, ne-am dat seama că avem echipă bună şi putem face surprize în continuare. Uşor de ţinut nu va fi niciunul dintre atacanţii Craiovei, pentru că au experienţă, dar sper să ne descurcăm. Am pregătit jocul bine, nu mi-e teamă de un dezastru, fiindcă ne mobilizăm la meciurile importante. Am luat 6 goluri cu Slatina, fiindcă aşa se întâmplă la Liga a III-a, noi am fost cu posesia, iar lor le-au intrat toate. O calificare ar însemna enorm, dar sper să facem un joc bun, să nu ne facem de râs. Nu m-am gândit cu cine fac schimb de tricouri, e cam frig afară, voi vedea după meci” a spus Eduard Dina.

Un alt jucător care a jucat la Universitatea, acum 7 ani, Alexandru Armăşelu (24 de ani), a spus: „E un meci special pentru mine, am jucat la Universitatea Craiova în anul promovării. Mă cunosc cu mulţi dintre jucătorii Universităţii, suntem prieteni, am păstrat legătura, dar nu m-am gândit cu cine aş face schimb de tricouri. Nu ar trebui să avem emoţii, pentru că noi nu avem ce pierde. Când am început această ediţie, la Cârcea, nu ne aşteptam să ajungem până aici, să jucăm pe „Ion Oblemenco”, împotriva deţinătoarei trofeului”.