Poli Iaşi, în beznă, punctele le ia Viitorul

0
522

Caz unic în România: o echipă a pierdut un meci din cauză că nocturna arenei proprii nu a funcţionat. Poli Iaşi tocmai marca pentru 2-1 în meciul cu Viitorul, la începutul reprizei secunde, când instalaţia de iluminat a stadionului “Emil Alexandrescu” s-a stins. Era a doua oară când se întâmpla pocinogul, după ce meciul începuse cu întârziere, tot din cauză că nocturna nu funcţiona la capacitate normală.

Dincolo de problemele de ev mediu, neverosimile pentru un oraş de talia Iaşului, care ar fi trebuit să beneficieze un stadion ultramodern, nu să rămână în beznă, pe unul arhaic, depăşit din toate punctele de vedere, imaginea cea mai hidoasă a serii a fost cea cu jucătorii de la Viitorul cerşind victoria la masa verde. Nu era nevoie să se pună presiune, arbitrul ar fi încheiat meciul oricum, fiindcă acesta este regulamentul. Deşi ne aşteptam ca puştii să aibă mentalitatea de a câştiga pe teren şi chiar să-şi dorească să se aprindă lumina pentru a-şi arăta pe teren superioritatea, ei s-au năpustit asupra arbitrului, ca nişte hiene hămesite care aşteaptă să devoreze prada altuia. Dezgustătoare imagine.

Cât despre Iaşi, una dintre echipele salvate de la retrogradare de FRF, în vara trecută, ar putea fi bântuită de “fantomele” lui Mihăilă şi Koljic, care au trecut prin adevărate drame în duelurile cu moldovenii.