„Tânărul Jurnalist al Anului”

0
164

Fundaţia Freedom House România este în plină pregătire a ediţiei aniversare a Concursului Naţional „Tânărul Jurnalist al Anului”. Aniversăm 20 de ani – o vârstă rotundă, primii laureaţi fiind desemnaţi în 1998 – şi 18 ediţii desfăşurate. Concursul a ajuns astfel la vârsta maturităţii, venind cu obişnuitele premii de 1.000 de euro acordate tinerilor jurnalişti de presă scrisă şi online, sub 35 ani, viitoare modele şi mentori în meserie.

 ”Tinerii jurnalişti cu vârsta cuprinsă între 18 şi 35 de ani sunt aşadar aşteptaţi să se înscrie cu articole din domeniile Actualitate internă, Economic şi Justiţie, publicate în perioada 1 septembrie 2017 – 31 octombrie 2018. Pentru fiecare dintre cele patru secţiuni, tinerii jurnalişti pot înscrie în competiţie maximum două articole, care să nu mai fi fost înscrise în alte concursuri. Data limită: 20 noiembrie 2018”, se precizează într-un comunicat de presă al Fundaţiei.

Un premiu în valoare de 1000 de euro

  Pentru fiecare secţiune în parte va fi desemnat cel mai promiţător tânăr jurnalist care a publicat articole relevante pentru domeniile propuse.
”Pe site-ul nostru dedicat concursului, www.tja.ro, găsiţi regulamentul complet de participare şi toate informaţiile necesare înscrierii.
Selecţia articolelor va fi făcută de personalităţi ale mass-media româneşti, iar câştigătorul fiecărei secţiuni va primi un premiu în valoare de 1000 de euro”, se mai spune în comunicatul respectiv.

De 20 ani, concursul „Tânărul Jurnalist al Anului” susţine presa scrisă din România, promovând tineri jurnalişti de talent. Formatul concursului – secţiuni care acoperă domenii variate – este gândit în vederea specializării şi profesionalizării jurnaliştilor, fiind actualizat anual, în concordanţă cu dinamica practicii jurnalistice.