Consiliul Judeţean Dolj şi Consiliului Raional Cimişlia au semnat un acord de înfrăţire

1
567

Preşedintele Consiliului Judeţean (CJ) Dolj, Ion Prioteasa, şi preşedintele Consiliului Raional Cimişlia, Iovu Bivol, au semnat ieri, în plenul şedinţei CJ, acordul de înfrăţire între cele două unităţi teritorial-administrative. Alături de preşedintele Consiliului Judeţean Dolj, Ion Prioteasa, la întrevederea care a precedat semnarea acordului de înfrăţire au mai participat vicepreşedinţii Oana Bică şi Cosmin Vasile, administratorul public al judeţului, Cosmin Durle, secretarul judeţului Dolj, Anda Nicolae, consilierii judeţeni Dorel Luică şi Cosmin Petruţ Călin, precum şi directorul Direcţiei Imagine şi Coordonare Instituţii Subordonate, Larisa Răducan.

Evenimentul a fost precedat de o întâlnire între conducerile celor două instituţii din România şi Republica Moldova, ocazie cu care a fost exprimată deschiderea pentru colaborare în identificarea şi implementarea unor proiecte comune. „Ne bucurăm ca, în aceste zile, să avem în judeţul nostru doi oaspeţi importanţi din conducerea Consiliului Raional Cimişlia, instituţie cu care am semnat, astăzi, un acord de înfrăţire, deschizând astfel calea pentru colaborare într-o serie de domenii, de la cultură şi sănătate la educaţie şi economie. Desigur că fundamentul viitoarelor iniţiative comune trebuie să includă şi un schimb de experienţă, un transfer de bune practici la nivel administrativ. De aceea, înainte de şedinţa Consiliului Judeţean, am stabilit o întâlnire cu domnul preşedinte Iovu Bivol şi domnul vicepreşedinte Gheorghe Netedu, un bun prilej pentru a prezenta cât mai detaliat principalele direcţii strategice pe care le-am adoptat şi urmărit pentru a asigura dezvoltarea zonei noastre, precum şi modalităţile în care am acţionat”, a precizat Ion Prioteasa. 

Proiectul de revitalizare a Aeroportului Internaţional Craiova

Şeful administraţiei judeţene, în acelaşi context, a precizat faptul că accentul s-a pus pe rolul major pe care îl joacă accesul la finanţarea din fonduri europene, care, a permis o accelerare vizibilă a evoluţiei în mai multe sectoare gestionate de CJ, prin crearea sau modernizarea unor obiective emblematice. „În acest context, le-am vorbit despre modul în care am gândit şi am pus în operă proiectul de revitalizare a Aeroportului Internaţional Craiova, în care noi am văzut o posibilitate de creştere economică pentru Dolj şi întreaga regiune, despre dificultăţile şi provocările pe care le-am depăşit pe parcurs, dar şi despre succesul acestui demers, tradus astăzi în sute de mii de pasageri şi curse directe către metropole din Europa şi din afara ei”, a mai explicat preşedintele CJ Dolj.

Două platforme de afaceri

Ion Prioteasa le-a vorbit vecinilor de peste Prut şi în legătură cu parteneriatului reuşit pe care CJ Dolj îl are atât cu Guvernul României, cât şi cu Primăria Municipiului Craiova, parteneriat în cadrul căruia, prin intermediul celor două platforme de afaceri ale Consiliului Judeţean, Parcul Industrial Craiova şi High-Tech Industry Park, le sunt oferte facilităţi şi condiţii atractive investitorilor dispuşi să se instaleze aici şi să creeze locuri de muncă. „Am trecut în revistă şi alte investiţii pe care, tot cu ajutorul fondurilor europene, le-am realizat în domenii esenţiale pentru comunitate, fie că vorbim despre sănătate, despre asistenţă şi protecţie socială, fie despre cultură şi punerea în valoare a potenţialului turistic. Am convenit cu invitaţii noştri să aprofundăm discuţiile în perioada imediat următoare şi să identificăm proiecte concrete pe care să le implementăm în comun, pentru că ne dorim ca acest acord de înfrăşire să genereze cât mai multe efecte benefice în vieţile locuitorilor din judeţul nostru şi din raionul Cimişlia“, a declarat preşedintele CJ Dolj, Ion Prioteasa. 

1 COMENTARIU

Comments are closed.