Accelerare cât pentru calificare

0
194

Condusă cu 1-0 la pauză, Universitatea Craiova a forţat în repriza secundă a meciului de la Turnu Măgurele şi s-a calificat în sferturile Cupei României

Pentru evenimentul anului la Turnu Măgurele s-au epuizat rapid cele 2000 de bilete, chiar dacă preţul a fost unul de cupe europene, 50 de lei. Cel mai important meci găzduit vreodată în oraşul teleormănean s-a disputat în nocturnă, pe o arenă inaugurată anul acesta, iar oaspete a fost chiar deţinătoarea Cupei României, Universitatea Craiova. Devis Mangia n-a odihnit prea multe vedete, chiar dacă avea în faţă o echipă din al treilea eşalon, însă i-a oferit un repaos căpitanului Alex Mitriţă. Nici Eric Lincar nu a putut miza pe cel mai cunoscut jucător al său, veteranul Marian Constatinescu fiind accidentat.

Diferenţa de două eşaloane nu s-a observat în prima repriză a duelului de la Măgurele. Oltenii au dominat doar în tribune, prin atmosfera creată de cei 300 de fani, fiindcă în teren băieţii lui Mangia s-au complăcut într-o posesie pasivă, fără a ameninţa poarta echipei de Liga a III-a. În acelaşi timp, gazdele au stat bine în propria jumătate şi pe contre au avut ocaziile clare. După o jumătate de oră de joc, Juncănaru putea deschide scorul, dar a fost blocat de Popescu in extremis. A făcut-o Fotescu, puţin mai târziu, cu un asisst neaşteptat al lui Donkor, atacantul lui Lincar driblându-l fără probleme pe L. Popescu şi marcând un gol istoric pentru Turris. Acelaşi Fotescu putea majora diferenţa, spre uluiala asistenţei, dar de la 16 metri n-a fost la fel de inspirat ca mai devreme. Avantajul gazdelor a fost justificat la pauză, în condiţiile în care atacanţii lui Mangia au făcut figuraţie în faţa unei echipe organizate şi extrem de determinată să producă marea surpriză. Exasperat de superficialitatea elevilor săi, antrenorul italian a apelat la pauză atât la un discurs mai aprins, dar şi la două schimbări. Efectul s-a observat instantaneu, Craiova începând furibund repriza secundă. Donkor s-a revanşat pentru gafa de la golul gazdelor şi a egalat la un corner, după o deviere a celuilalt stoper, Tiago Ferreira. Gazdele nu s-au dezmeticit şi au recepţionat imediat o nouă lovitură. Dimitrov a trimis o mingea peste toată apărarea adversă şi Bancu a apărut eficient la a doua bară pentru 1-2. Tot de la Dimitrov a plecat şi golul care a adus liniştea pentru deţinătoarea trofeului, Burlacu infiltrându-se în careu şi marcând primul său gol în acest sezon pentru Universitatea, cu un şut la colţul lung. Turris n-a mai ajuns în careul advers în partea secundă şi a încasat şi golul patru, la oa fază în care Cicâldău s-a distrat cu toată apărarea gazdelor. Craiova şi-a impus superioritatea în repriza secundă şi a evitat ruşinea, dar Mangia are deja câteva dileme în privinţa „băncii”, câţiva dintre cei care au primit o şansă în Cupă nefiind pe măsura titularilor.

Mangia: „Băieţii au înţeles mesajul meu de la pauză”

După meci, Devis Mangia a spus: „Suntem în sferturi, acum ne gândim în februarie la Cupa României. Cred că am învățat ceva și din acest meci. La pauză am schimbat ceva. Nu a fost doar problemă de jucători, am considerat că nu am jucat foarte bine în prima repriză. Băieții au înțeles mesajul meu. A fost important pentru mine să le dau minute lui Briceag, Ferreira, Meza Colli, Rocha. Pe Bărbuț, Mihăilă, Mitriță, Kelic i-am menajat. Markovic are o problemă la genunchi. Acum avem un lot mai complet, când am început sezonul nu aveam. A fost incredibilă peluza noastră. Azi e marți, iar 300 de suporteri au fost aici. Le mulțumesc”.

Nicușor Bancu a spus: „Am intrat mai lejer în meci și s-a văzut asta. Nu au fost discuții dure în vestiar, Mister știe să gestioneze astfel de momente. Ne-a explicat unde am greșit și drept dovadă am făcut o repriză secundă foarte bună. Cupa e unul dintre obiectivele noastre. Avem o lună și jumătate de când nu pierdem și iată că suntem în sferturi. Dacă e nevoie de mine, eu prefer să joc la fiecare partidă. Mă bucur că am marcat, nu mai dădusem gol de la Voluntari. Mă bucur și pentru Burlacu că a marcat, iar cu reușita lui s-a decis soarta partidei. Avem un lot numeros față de sezonul trecut, mă bucur că s-au făcut transferuri, sper să ne batem pe ambele fronturi și să câștigăm cât mai multe meciuri”. Alexandru Cicâldău a adăugat: ”S-a întâmplat să fim conduși la pauză, am reușit să întoarcem în repriza a doua. Avem un lot numeros, suntem de valori apropiate. Repriza a doua a fost mult mai bună ca prima. Mă bucur că joc din trei în trei zile, sunt tânăr, pot să duc 90 de minute. M-am bucurat la gol, dar nu prea tare, era normal să câștigăm acest meci”.