Canada elimină vizele pentru români de la 1 decembrie 2017

0
42

canadaCanada intenţionează să elimine toate vizele pentru cetăţenii români şi bulgari la 1 decembrie 2017, a anunţat luni ministrul canadian al imigraţiei, John McCallum, într-o declaraţie preluată de Reuters.

Guvernul canadian îşi rezervă “dreptul de a reintroduce cerinţa de viză pentru România şi Bulgaria” în cază că se constată “creşteri puternice ale tendinţelor de migraţie ilegală”, se arată într-un comunicat guvernamental.

Ca o etapă intermediară, de la 1 mai 2017, românii şi bulgarii care au primit o viză de reşedinţă temporară în ultimii 10 ani sau deţin o viză valabilă a Statelor Unite — alta decât pentru imigranţi — vor putea intra în Canada sau trece prin această ţară pe baza unei autorizaţii electronice de călătorie. Cererea pentru această autorizaţie se poate depune online, în câteva minute, iar autorizaţia costă şapte dolari canadieni şi este legată electronic de paşaport, fiind valabilă cinci ani sau, dacă paşaportul expiră mai repede, până la expirarea paşaportului.

“Colaborăm îndeaproape cu România şi Bulgaria şi vom continua să lucrăm pentru trecerea la călătorii fără viză, pentru a ne asigura că eliminarea obligativităţii vizelor, atunci când va avea loc, va fi durabilă şi pe termen lung”, a declarat McCallum.