Alb-albaştrii sub lupă

0
41

Craiovenii, cei mai buni dintre olteni

Universitatea a dominat derby-urile regionale cu Pandurii, ambele decise în ultimul minut, dar numai al doilea în favoarea echipei lui Mulţescu

craiovaCalancea – La cele două faze periculoase ale oaspeţilor, bara şi golul, nu prea avea ce face. În rest, nu a întâmpinat probleme.

Briceag – S-a complicat în câteva faze inutil, fiind admonestat de Mulţescu, dar per total a făcut un meci bun, este într-o formă remarcabilă. Îşi revendică întreaga bandă dreaptă, este prezent în ambele faze. Perfectă centrarea pentru Ivan la gol.

Kay – Deşi a avut destule mingi recuperate, golul oaspeţilor i se poate imputa, fiind depăşit de Ţucudean, care abia intrase în careu.

Acka – Evoluţie bună a ivoranului, şi-a făcut treaba în defensivă.

Vătăjelu – Mai discret în ofensivă ca de obicei, dar în apărare a fost impecabil, a avut câteva intercepţii de efect, în special la pasele lui Sânmărtean.

Popov – E evident că nu se simte bine în poziţia dedicată de Mulţescu, la centrul terenului. Pe de o parte, antrenorul îl plasează pe posturi pe care nu este obişnuit, pe de altă parte pare indispensabil în formula de bază, găsindu-i-se un loc, indiferent care este acesta. A avut un şut bun de la distanţă în repriza a doua, puţin pe lângă poartă şi i-a scos mingea la centrare lui Briceag, în ultimul minut.

Zlatinski – Un nou meci bun pentru bulgar, care pare neobosit. Din intercepţia sa la Sânmărtean s-a născut golul lui Măzărache. Din păcate, la faze fixe abuzează de centrări trimise pe colţul scurt, către nimeni.

Ivan – A fost cel mai bun jucător al primei reprize şi probabil MVP-ul partidei. A alergat mult, a centrat de două ori excelent şi a ratat două mari ocazii, una cu dreptul, la pasa lui Bancu, şi cealaltă cu stângul, pe care şi-a creat-o singur. În partea a doua a fost mai discret, după ce Unguruşan a fost trimis să-l blocheze, dar a apărut oportun la centrarea lui Briceag în ultimul minut şi a adus victoria. Are patru meciuri consecutive în care marchează şi nu putea fi neglijat de selecţioner.

Nuno Rocha – Prestaţie modestă, a părut obosit. A ratat o ocazie mare în debutul partidei, când a reluat prea moale de pe 6 metri, apoi s-a mai remarcat doar prin pasa pe culoar către Ivan, la ocazia din ultimul minut al primei părţi. De amendat gestul său la schimbare, care i-a adus al patrulea cartonaş galben şi va lipsi la Târgu Mureş.

Bancu – Nu a făcut un meci bun, a greşit multe pase, a fost defazat în multe rânduri. A oferit totuşi două centrări bune, una pe repriză, pentru Ivan şi Măzărache. La faza golului oaspeţilor n-a reuşit să-l deposedeze pe Ţucudean şi a lăsat banda liberă pentru centrarea lui Pleaşcă.

Măzărache – A centrat bine pentru Rocha la ocazia din minutul 4. Apoi, l-a scăpat din marcaj pe Alexandru la cea mai mare ocazie a oaspeţilor, bara din minutul 19. Când Mulţescu se pregătea să-l schimbe, a marcat. Excelentă viteză de reacţie, dribling în viteză şi şut cu stângul, după ce a aşteptat să-i vină mingea bine. Imediat, a ratat o ocazie imensă de a realiza prima sa dublă pentru Universitatea. A mai avut două devieri bune cu călcâiul.

Gustavo – Deşi n-a părut să intre bine în joc, a avut câteva reuşite apoi, datorită determinării, insistenţei. A scos un fault în dreapta şi din acea fază fixă a centrat perfect pentru Rambe.

Rambe – A avut ocazia de a marca imediat după ce a intrat, când Gustavo a centrat, Stanca a ieşit sub minge, dar lovitura de cap a trecut peste poartă.

Kelic – Introdus doar pentru a mai trece timpul, a prins doar faza fixă la care s-a fluierat finalul jocului.