Program special de alegeri, la serviciile de evidenţă a persoanelor

0
145

Pentru asigurarea condiţiilor necesare obţinerii actelor de identitate de către cetăţenii care din diferite motive nu mai deţin un astfel de document sau acesta este deteriorat ori termenul de valabilitate a expirat, serviciile publice comunitare locale de evidenţă a persoanelor de pe raza judeţului Dolj şi Direcţia Publică Comunitară de Evidenţă a Persoanelor Dolj vor avea program de lucru cu publicul şi în zilele de 1 şi 2 noiembrie, în contextul alegerilor prezidenţiale. 

Astfel, doljenii care doresc să intre în legalitate se pot prezenta la ghişee astăzi (sâmbătă), în intervalul orar 8.00 – 16.00, precum şi mâine (duminică), când programul începe la ora 8.00 şi se încheie la ora 21.00. Programul de lucru cu publicul, menţionat anterior, nu va putea fi asigurat la SPCLEP Melineşti, astfel că cetăţenii din localităţile Melineşti, Goieşti, Tălpaş şi Şimnicu de Sus se pot adresa Direcţiei Publice Comunitare de Evidenţă a Persoanelor Dolj, cu sediul în municipiul Craiova, strada „Vulturi” nr. 9.

„Măsura este menită să asigure starea de legalitate a cetăţenilor privind deţinerea unui act de identitate valabil şi face parte din planul general de măsuri adoptat de M.A.I. privind menţinerea şi asigurarea ordinii şi siguranţei publice, premergător şi pe timpul desfăşurării procesului electoral din data de 25.05.2014 pentru alegerea membrilor din România în Parlamentul European”, se arată într-un comunicat de presă al Direcţiei Publice Comunitare de Evidenţă a Persoanelor Dolj.

39 de servicii locale de evidenţă a persoanelor funcţionale în Dolj

Cei interesaţi se pot adresa cu cereri de eliberare a actului de identitate la ghişeele serviciilor publice comunitare de evidenţă a persoanelor ce arondează localitatea de domiciliu/reşedinţă a solicitantului, aceste cereri urmând a se soluţiona operativ pentru persoanele cu drept de vot, fie prin eliberarea de cărţi de identitate – în cazul persoanelor ce prezintă toate documentele necesare, fie prin emiterea de cărţi de identitate provizorii a căror valabilitate acordată va fi de maxim un an. Pentru eliberarea unui act de identitate este necesară achitarea sumei de 12 lei când se eliberează carte de identitate (7 lei contravaloarea cărţii de identitate, 5 lei contravaloarea timbrului fiscal) sau 6 lei atunci când se eliberează carte de identitate provizorie (1 leu contravaloarea cărţii de identitate provizorii, 5 lei contravaloarea timbrului fiscal).

„Direcţia Publică Comunitară de Evidenţă a Persoanelor Dolj va asigura coordonarea activităţii serviciilor publice locale de profil din judeţ după acelaşi program pe parcursul celor două zile şi va interveni operativ în cazurile şi situaţiile deosebite ce nu vor putea fi soluţionate la nivelul oricăruia din cele 39 de servicii locale de evidenţă a persoanelor funcţionale pe raza judeţului nostru”, mai precizează comunicatul de presă.

Pentru informaţii suplimentare sau sesizarea unor situaţii deosebite, cetăţenii se pot adresa serviciului public comunitar local de evidenţă a persoanelor în a cărei rază de competenţă îşi au domiciliul sau să contacteze Direcţia Publică Comunitară de Evidenţă a Persoanelor Dolj, la numerele de telefon 0351.437.038 şi 0351.437.039.