Astăzi, începe noul an universitar în instituţiile de învăţământ superior din România. Pentru anul de studiu 2018-2019, sunt înscrişi aproximativ 500.000 de studenţi la toate trei ciclurile de învăţământ din ţară. La ora 11. 00, în Aula Mihai I, a Universităţii din Craiova va avea loc festivitatea solemnă care marchează deschiderea anului universitar 2018-2019. Alături de comunitatea noastră academică vor fi şi reprezentanţi ai mediului socio-economic, cultural, administrativ şi politic, parteneri puternici şi solidari, care au înţeles importanţa învăţământului universitar în evoluţia regională şi care ne sprijină în proiectele noastre de dezvoltare. În România sunt 54 de universităţi de stat, dintre care şapte militare.
Programul festivităţilor organizate de facultăţi:
Facultatea de Agronomie – 1 octombrie, ora 9.00, în Aula „Alexandru Buia”, la sediul Facultăţii.
Facultatea de Automatică, Calculatoare şi Electronică – 2 octombrie, ora 10.30, la Teatrul Naţional „Marin Sorescu”, Sala „Amza Pellea”.
Facultatea de Drept – 1 octombrie 2018, ora 14:00, Aula Magna „Ion Dogaru”, la sediul Facultăţii.
Participa reprezentanti ai mediului juridic si socio-economic din regiune.
Facultatea de Economie şi Administrarea Afacerilor – 2 octombrie 2018, ora 9.30, în Aula „Mihai I al României”. De la 10.30 Liviu Voinea (viceguvernator BNR) va susţine conferinţa „România: 10 ani după criza financiară globală”,
Facultatea de Educaţie Fizică şi Sport – 1 octombrie 2018, la ora 9:00, la sediul Facultăţii, str. Brestei, nr 146. Participă: Alin Vancea (Inspector de specialitate ISJ Dolj), Pavel Badea (Preşedinte CS Universitatea Craiova), Florentina Stanciu (componentă a echipei de handbal a SCM Craiova)
Facultatea de Horticultură – 2 octombrie 2018, de la ora 13. 30, în Aula „Mihai I al României”.Facultatea de Inginerie Electrică – 2 octombrie 2018, ora 9.00, Aula „Marius Preda”, la sediul Facultăţii.
Facultatea de Litere – 2 octombrie, ora 14, la Teatrul Naţional „Marin Sorescu”, Sala „Amza Pellea”.
Facultatea de Mecanică – 1 octombrie 2018, 9:30, în Aula Magna a Facultății, Calea Bucureşti 107. Participă: prof. dr. Ing. Nicu BIZDOACĂ (prorector, Unievrsitatea din Craiova), Ing. POPECI Constantin (director general, SC POPECI SA), Ing. Dan Cherciu (director general SC POLISEA SA).
Facultatea de Teologie – 1 octombrie 2018, ora 8.00, la Paraclisul Facultăţii, din str. Brestei, nr. 24.
Facultatea de Ştiinţe – 1 octombrie, 2018, ora 14.00, Aula „Mihai I al României”.
Facultatea de Ştiinţe Sociale – 1 octombrie 2018, ora 13.00, Sala 443D, clădirea centrală a Universităţii din Craiova.
Primarul Mihail GENOIU:
“Începutul de an universitar este un moment special nu doar în viața celor care reprezintă mediul academic, cât și pentru noi toți, comunitatea craioveană. Sentimentele puternice ale studenților de emoție și nerăbdare, provocările care îi așteaptă, dorința de a fi cel mai bun sau curiozitatea de a descoperi noi și noi orizonturi, dar și speranțele cadrelor didactice, deopotrivă, contribuie la conturarea unui tablou ce se transformă, peste ani, în motorul dezvoltării noastre ca societate.
Sunt deja peste 70 de ani de când Municipiul Craiova a demonstrat că deține o veritabilă pepinieră de străluciți specialiști, aplecându-se asupra nevoilor studenților și comunității în continuă schimbare, grație programelor desfășurate și diversificate în fiecare an de Universitatea din Craiova. Instituție deschisă inovării, Universitatea din Craiova a reușit să-și atragă, în ultimii ani, parteneri importanți. Aflăm despre Universitatea din Craiova că își extinde programele de studiu, că realizează an de an numeroase investiții pentru a oferta un sistem academic modern și de calitate, dar și că încheie din ce în ce mai multe parteneriate cu instituții similare din țară și străinătate sau cu mediul economic și administrativ. Iar relațiile dintre Primăria Craiova și Universitatea din Craiova pot fi considerate drept model de bune practici. Deschiderea ambelor instituții către colaborare, coroborat cu dezvoltarea parteneriatelor cu mediul economic au condus la diversificarea oportunităților pentru absolvenții craioveni. În ultimii ani, Bănia a devenit un pol important pentru mari firme care și-au deschis fabrici și au creat sute de locuri de muncă. Datorită bunelor colaborări dintre mediul academic, administrația locală și mediul economic, studenții de azi au un drum mult mai lin de parcurs până la primul lor contact cu marile companii, indiferent că vorbim de cercetare sau de practică în specialitatea aleasă de aceștia.
La început de un nou ciclu universitar, Primăria Municipiului Craiova își reiterează sprijinul și deschiderea față de noi proiecte și parteneriate fructuoase alături de Universitatea din Craiova. În numele Primăriei și al craiovenilor, urez succes tuturor studenților, înțelepciune și putere de muncă profesorilor și îi îndemn pe absolvenți să își canalizeze pasiunea, știința și energia către Municipiul Craiova. În an Centenar, sentimentul de unitate capătă semnificații mult mai profunde când tinerii specialiști aleg să-și continue activitatea în comunitatea care i-a format”