Patru ani de puşcărie după ce şi-a înjunghiat concubina în stradă

0
106

Un doljean de 33 de ani, Florin Mihail Melzer, din comuna Drăgoteşti, a fost condamnat definitiv la 4 ani de închisoare cu executare pentru tentativă de omor, după ce, în primăvara acestui an, orbit de gelozie, şi-a înjunghiat concubina, cu care avea şi trei copii. Sentinţa a fost pronunţată de Tribunalul Dolj şi a rămas definitivă acum, după ce Curtea de Apel Craiova a respins apelul inculpatului.

Fapta pentru care a ajuns după gratii doljeanul s-a petrecut pe 14 martie a.c., în satul Buzduc, comuna Drăgoteşti. Potrivit reprezentanţilor Parchetului de pe lângă Tribunalul Dolj, care au coordonat cercetările în acest caz, Florin Mihail Melzer, de 33 de ani, din localitate, trăia în concubinaj, de aproximativ 10 ani, cu Cerasella Buzduceanu, în vârstă de 24 de ani, cei doi având împreună 3 copii minori. De la o vreme scandalurile în familia celor doi se înmulţiseră, Florin suspectându-şi concubina că ar avea o relaţie cu alt bărbat din sat. După o ultimă ceartă, la începutul lui martie, Florin Mihail Melzer s-a hotărât să părăsească domiciliul comun şi a plecat să locuiască la o soră de-a lui, în satul Ţărţăl, comuna Teslui. A stat acolo vreo zece zile, după care a revenit în satul Buzduc, numai că nu s-a dus acasă, ci a locuit într-o casă părăsită, a unei rude, supraveghindu-şi soţia de la distanţă. Le-a declarat anchetatorilor că s-a convins în acest timp că îl înşeală concubina. Aşa că vineri, 14 martie, în timp ce mergea pe o uliţă din sat, şi-a văzut concubina aşezată pe pod, în faţa unei case. S-a apropiat, a început să-i reproşeze că-l înşeală, astfel că scandalul a izbucnit imediat. Florin a pocnit-o pe Cerrasela, aceasta a căzut, iar el a scos un briceag din buzunar şi i-a aplicat o lovitură în zona toracică stângă. A intervenit femeia la poarta căreia era Cerrasela, astfel că autorul a plecat, pe drum, în dreptul staţiei de autobuz, aruncând briceagul, găsit ulterior de poliţişti. Femeia la poarta căreia s-a petrecut totul a sunat pe 112 chemând poliţiştii şi o ambulanţă, iar victima a fost transportată la Spitalul Clinic Judeţean de Urgenţă Craiova unde a fost operată. Melzer a fost prins de poliţişti, a fost adus la Craiova, la sediul Parchetului de pe lângă Tribunalul Dolj unde a fost audiat şi a recunoscut totul, o zi mai târziu fiind prezentat Tribunalului Dolj, care a admis propunerea procurorilor şi a dispus arestarea preventivă pentru 30 de zile a bărbatului, sub acuzaţia de tentativă de omor.

La sfârşitul lunii martie, procurorii Parchetului de pe lângă Tribunalul Dolj l-au trimis în judecată pe Melzer, în stare de arest preventiv, iar pe 11 iunie a.c., Tribunalul Dolj l-a găsit vinovat şi l-a condamnat la 4 ani de închisoare cu executare, menţinându-i şi arestarea preventivă. În aceeaşi hotărâre, instanţa l-a obiligat pe inculpat să achite Spitalului Clinic Judeţean de Urgenţă Craiova suma de 2648,69 lei cheltuieli de spitalizare şi 500d e lei cheltuieli de judecată. Florin Mihail Melzer a declarat apel, soluţionat de Curtea de Apel Craiova pe 11 septembrie a.c. Magistraţii craioveni au respins apelul inculpatului declarat împotriva sentinţei penale nr. 798/2014 a Tribunalului Dolj ca nefondat, acesta rămânând cu pedeapsa primită pe fond.