Concert al corului Filarmonicii Oltenia cu ocazia deschiderii anului universitar al UCV

0
95

Sala Albastră a Universităţii din Craiova găzduieşte astăzi, la ora 10.00, ceremonia de deschidere a anului universitar 2014-2015. Alături de conducerea instituţiei de învăţământ superior, la eveniment sunt aşteptaţi să participe stundeţi şi cadre didactice.

Ceremonia de deschidere va fi urmată, la ora 11.30, de un concert al corului Filarmonicii Oltenia din Craiova, ce se va desfășura în holul central al universității.

Un an de Radio Campus

Odată cu deschiderea noului an academic 2014-2015, Universitatea din Craiova marchează împlinirea a unui an de existență a radioului studențesc on-line Radio Campus. Cu acest prilej, la sediul radioului, rectorul Universității din Craiova, prof. univ. dr. Dan Claudiu Dănișor, va dezveli o placă aniversară. De asemenea, în intervalul orar 13.30 – 20.00, echipa Radio Campus va realiza evenimentul Live Session, ce va fi transmis în direct pe site-ul oficial al radioului studențesc, www.radiocampuscraiova.ro. Live Session este un maraton de intervenții muzicale, pe parcursul căruia artiști locali de la Casa de Cultură a Studenților și studenți de la Departamentul de Arte din cadrul Facultății de Litere vor susține concerte live în studioul Radio Campus. Cu ocazia împlinirii unui an de transmisiune on-line a emisiunilor ce au relatat viața din campusul craiovean, Radio Campus își va deschide porțile pentru publicul larg. Sunt așteptate toate persoanele interesate să asiste la deschiderea noului sezon radiofonic, să viziteze studioul amenajat în Căminul nr. 6 din Campusul Facultății de Mecanică și, totodată, să cunoască echipa tehnică. Radio Campus a fost înființat la inițiativa studenților cu scopul de a promova activitățile desfășurate la Craiova și este un post de radio care contribuie esențial la aplicarea dreptului la liberă exprimare al studenților. De altfel, Radio Campus oferă un cadru eficient, modern și complet echipat din punct de vedere tehnic, în care tinerii care studiază la secțiile de Jurnalism și Comunicare și Relații Publice au posibilitate să efectueze stagii de formare sub atenta îndrumare a profesorilor coordonatori specializați în acest domeniu.