Cea de-a VI-a ediție a Galei Studenților Români din Străinătate

0
87

Liga Studenților Români din Străinătate (LSRS) a dat ieri startul Concursului „Premiile LSRS pentru Excelență Academică în Străinătate”. Termenul limită pentru înscrieri este 15 noiembrie, iar premiile vor fi decernate, ca în fiecare an, în cadrul Galei Studenților Români din Străinătate. Evenimentul va avea loc în data de 8 ianuarie 2015 în București.

Fidelă misiunii asumate de la înființare, LSRS promovează tineri români cu rezultate și realizări academice și extra-curriculare care se situează la un nivel înalt pe plan național și internațional. Premiile vor fi acordate studenților români cu experiență academică și extra-curriculară la cel mai înalt nivel pentru următoarele categorii: „Studentul Român al Anului din America de Nord” (un premiu pentru nivelul universitar și un premiu pentru nivelul post-universitar), „Studentul Român al Anului din Europa” (un premiu pentru nivelul universitar și un premiu pentru nivelul post-universitar), „Studentul Român al Anului de pe alte Continente”, „Studentul Român Erasmus al Anului”, „Studentul Anului în România”, „Premiul Special în Arte”. Toate candidaturile, cu excepția celei pentru „Studentul Anului în România”, vor participa automat în competiția pentru Marele Premiu „Studentul Român al Anului în Străinătate”. Pentru Marele Premiu sunt eligibili toți studenții români care au studiat în străinătate în anul universitar 2013-2014, indiferent de aria geografică și domeniul de studiu.

Condiții de participare

Candidații se pot înscrie în concurs online, până la data de 15 noiembrie 2014. Aceştia sunt invitați să consulte documentele complete despre competiție, criteriile de jurizare și despre procedura de aplicație pe http://gala.lsrs.ro/concurs/. Pentru categoria „Studentul Român Erasmus al Anului”, documentele necesare sunt CV-ul, o auto-descriere și formularul de candidatură „Call for Applications Erasmus” (se va descărca de pe http://gala.lsrs.ro/concurs/). Pentru informaţii suplimentare legate de Concurs cei interesaţi sunt rugaţi să trimită un email la adresa studentulanului@lsrs.ro. “Jurizarea candidaților se va desfășura în două etape. Preselecţia va fi realizată de către laureații edițiilor anterioare ale Galei LSRS, iar selecţia finală de către un juriu format din personalități ale mediului academic, sectorului public, societății civile și mediului de afaceri. În cazul premiului Special în Arte, jurizarea va fi realizată de către experți consacrați ai acestui domeniu. Cea de-a șasea ediție a Galei Studenților Români din Străinătate marchează în același timp aniversarea a șase ani de activitate a LSRS. Proiectele derulate de LSRS au ca obiectiv principal să ofere studenților români din străinătate un cadru de dialog și recunoaștere prin susținerea intereselor acestora și promovarea meritelor lor în societatea românească actuală. LSRS încurajează păstrarea legăturii cu România și promovarea unei imagini pozitive a țării noastre peste hotare, prin intermediul acestor modele de excelență și profesionalism”, a declarat Oana Franţ, coordonator Gala LSRS 2015

Toți cei interesați să ia parte la o seară de Gală în data de 8 ianuarie 2015 sunt invitați să își rezerve gratuit un loc prin completarea formularului disponibil aici: https://docs.google.com/forms/d/1oc2NMptKRNaqJ8x4WTnmubYX-XPSAngqycJGsoyPQYw/viewform. Accesul la eveniment se face exclusiv pe baza listelor de înscrieri.