Mitriţă, prezentat oficial la PAOK Salonic

0
415

Alexandru Mitriţă a fost prezentat de PAOK Salonic cu câteva ore înainte de încheierea perioadei de mercato, după ce grecii au primit de la Major League Soccer documentul necesar pentru a-l legitima pe jucătorul de 26 de ani, împrumutat de la FC New York până în vara anului viitor.

„Mă simt recunoscător că sunt membru al familiei PAOK. „Să începem această călătorie și să scriem istorie împreună!” a fost prima declaraţie a lui Mitriţă după semnarea contractului, el urmând să evolueze cu numărul 28, acelaşi pe care l-a purtat şi la Universitatea Craiova, FC New York City şi Al Ahly Jeddah.

Clubul american FC New York City a anunţat motivele pentru care a preferat să-l cedeze pe Mitriţă la PAOK şi nu la Universitatea Craiova. „Credem că PAOK va fi un club fantastic pentru ca Mitriţă să-și dezvolte în continuare cariera. Va juca într-o ligă foarte competitivă, în timp ce va avea și ocazia să joace în competiții europene. Odată ce a devenit clar că Mitriţă își va încheia împrumutul la Al Ahly, a fost o prioritate pentru noi să-i găsim un club care să fie potrivit pentru el și familia sa. Îi doresc lui Alexandru cele mai bune lucruri pentru următorul capitol din carieră și aștept cu nerăbdare să-i urmăresc progresul” a spus directorul sportiv al lui FC New York, David Lee.

Sub titlul „Am găsit extrema”, PAOK Salonic l-a prezentat exhaustiv pe “Piticul Atomic”, incusiv într-un videoclip special, trecând în revistă şi cariera sa de până acum: „Născut la Craiova (…) Mitriţă s-a întors în patria sa, la Universitatea Craiova în 2017, de la Pescara, inițial împrumutat și apoi cu un transfer definitiv. În două sezoane și jumătate, Mitriţă a jucat în 60 de jocuri, a marcat 29 de goluri, a oferit 11 pase decisive, fiind considerat unul dintre cei mai buni jucători români și a câștigat Cupa României din sezonul 2017-18, marcând şi în finală. A trezit interesul multor cluburi din întreaga lume, dar propunerea cea mai serioasă a venit de la New York, în februarie 2019, echipa americană plătind opt milioane de euro pentru a-l aduce de cealaltă parte a Atlanticului. Mitriţă  a început imediat să-şi demonstreze abilitățile sale pe teren: a jucat în 49 de jocuri, a marcat 18 goluri, a oferit șapte pase decisive. În 2020, în mijlocul pandemiei, a fost împrumutat lui Al Ahly, pentru a fi mai aproape de familia sa. În Arabia Saudită, a jucat 30 de jocuri, a înscris patru goluri și a creat alte cinci. Mitriţă este internațional român, jucând de 13 ori pentru România și a marcat două goluri. Bine ai venit, Alexandru!” este mesajul clubului PAOK Salonic după transferul lui Alex Mitriţă.