Politici publice cu tineri, nu doar pentru tineri!

0
478

Sub această deviză, Ministerul Tineretului și Sportului deschide oficial dialogul cu tinerii și pune la dispoziție 50 de locuri din structura Consiliului Național Pentru Tineret pentru organizațiile cu experiență și relevanță din toată țara. Până pe 20 septembrie inclusiv, tinerii care reprezintă astfel de organizații și care sunt interesați să contribuie la redactarea de politici publice pentru tineret pot aplica pentru unul dintre locurile disponibile din comisiile de specialitate sau Plenul CNPT. Domeniile comisiilor de specialitate care își așteaptă noile organizații membre sunt: Cultură, dialog intercultural și recreereCercetare și educațieSănătateServicii sociale și grupuri vulnerabileMediuDezvoltare și infrastructură pentru tineretPolitici Generale pentru TineretVoluntariatCooperare internațională și Organizații și uniuni profesionale, antreprenoriale și afaceri.

În urma procesului de selecție, organizațiile care au obținut un loc în comisiile de specialitate vor face parte și din Plenul CNPT. Ca excepție de la această regulă, Fundațiile Județene pentru Tineret, Fundația de Tineret a Municipiului București și federațiile de tineret județene/din municipiul București pot aplica: pentru un loc în Plenul CNPT, fără a face parte dintr-o comisie de specialitate; pentru un loc într-o comisie de specialitate, cât și pentru un loc în Plenul CNPT.

După încheierea perioadei de depunere a dosarelor, vor fi analizate candidaturile conform calendarului de selecție, existând și posibilitatea depunerii unor contestații. Rezultatele se vor comunica atât prin e-mail, pe adresa furnizată de către aplicanți, cât și pe canalele de comunicare ale Ministerului Tineretului și Sportului. Toate documentele de care este nevoie și criteriile pentru ca o organizație de tineret să fie eligibilă/să facă parte din CNPT sunt prezentate pe site-ul Ministerului Tineretului și Sportului.