Cutia cu bucurie – 1.000 de familii vor primi produse alimentare prin Salvați Copiii România

0
424

Salvați Copiii România își intensifică intervenția umanitară în comunitățile vulnerabile oferind 1.000 de kituri de hrană, printr-un demers susținut de Carrefour România, cu sprijinul Green PC Ambalaje. Salvați Copiii România va asigura livrarea, în următoarele zile, a peste 14.000 de produse greu perisabile ce vor ajunge la familii dezavantajate din toată țara. Conform statisticilor din raportul anual Salvați Copiii, 2019, peste 33% dintre copiii din România trăiesc sub pragul sărăciei și peste 150.000 de copii adorm flămânzi.

Contribuția alimentației este extrem de importantă pentru o dezvoltare armonioasă a celor mici, începând din perioada de sarcină a mamei și continuând cu perioada copilăriei timpurii. Dezvoltarea copiilor și a capacității de concentrare sunt strict legate de nutriție și de aportul de substanțe din hrana pe care o primesc.

Cutia cu Bucurie este un proiect al Carrefour, cu sprijinul Green PC Ambalaje pentru producția cutiilor, ce asigură necesarul de hrană pentru cel puțin două săptămâni, pentru o familie cu trei persoane. Fiecare kit de hrană conține produse de bază, precum: ulei, făină, mălai, orez, zahăr, gris, paste, bulion, biscuiți, lapte uht, cereale, conserve de fructe, conserve de carne. Prin eforturile comune, zilele acestea, Cutia cu bucurie va ajunge în căminele a peste 1.000 de familii din 15 județe.

Salvați Copiii România a dezvoltat un model integrat de intervenție comunitară, prin care a oferit servicii complexe pentru 46.595 de gravide, mame tinere și copii din 59 de comunităţi rurale dezavantajate din țară. În fiecare an, peste 7.500 de beneficiari din 42 de comunități defavorizate (din județele Argeș, Botoșani, Brașov, Caraș-Severin, Constanța, Dolj, Hunedoara, Iași, Mureș, Neamț, Prahova, Suceava, Timiș și Vaslui) accesează programul de intervenție al organizației.