Descinderi în barurile şi discotecile din judeţ

0
38

Poliţiştii şi jandarmii doljeni, însoţiţi de „mascaţi” din cadrul IPJ Dolj, au descins, în noaptea de sâmbătă spre duminică, în baruri şi discoteci din Craiova dar şi din judeţ, în cadrul unei acţiuni vizând combaterea faptelor care încalcă legea. În plus, pentru depistarea şoferilor băuţi, au fost instituite şi filtre rutiere pe mai multe drumuri, peste 500 de autovehicule fiind oprite pentru verificări.

Reprezentanţii Inspectoratului de Poliţie al Judeţului Dolj au anunţat că, în noaptea de sâmbătă spre duminică, poliţiştii doljeni au desfăşurat, în judeţ, o razie pentru prevenirea şi combaterea faptelor cu violenţă şi a altor fapte antisociale ce se comit în zona discotecilor, barurilor şi a altor unităţi similare. De asemenea razia a vizat şi prevenirea abaterilor la regimul circulaţiei rutiere. La aceste activităţi au participat 187 de poliţişti din cadrul structurilor de ordine publică, poliţie rutieră, investigarea fraudelor şi investigaţii criminale sprijiniţi de „mascaţi” din cadrul Serviciului Acţiuni Speciale şi jandarmi. Oamenii legii au controlat peste 120 de agenţi economici, precum şi peste 500 de autovehicule. „În urma activităţilor desfăşurate, 27 de persoane au fost conduse la sediile poliţiei pentru verificări. În cadrul raziei au fost constatate 8 fapte de natură penală, pentru care s-au întocmit dosare conform prevederilor legale,  precum şi alte 146 abateri de natură contravenţională, fiind aplicate amenzi în valoare de 31.960 lei. De asemenea au fost reţinute 11 permise de conducere şi s-au retras 3 certificate de înmatriculare”, a precizat purtătorul de cuvânt al IPJ Dolj, inspector principal Alin Apostol.

În cadrul raziei, oamenii legii l-au depistat pe Nik P., de 17 ani, din comuna Moţăţei, în timp ce conducea, prin localitate, un autoturism Opel neînmatriculat în circulaţie şi fără a poseda permis de conducere pentru nici o categorie de autovehicule. Celui în cauză i s-a întocmit dosar penal pentru săvârşirea infracţiunilor de conducere a unui autovehicul neînmatriculat şi conducere fără permis.

De asemenea, pe parcursul acestor activităţi, poliţişti din cadrul Secţiei 5 Poliţie Rurală Pieleşti împreună cu jandarmi din cadrul Grupării de Jandarmi Mobilă Craiova, l-au depistat pe D.J. 641 Robăneşti-Drăgoteşti, în comuna Robăneşti, sat Bojoiu, pe Sorinel Nicolae, de 22 de ani, din comuna Robăneşti, sat Golfin, în timp ce conducea un autoturism Cielo având o concentraţie de 0,61 mg/l alcool pur în aerul expirat. Fiind condus la unitatea medicală, acesta a refuzat recoltarea de probe biologice pentru stabilirea alcoolemiei, pe numele acestuia întocmindu-se un dosar  penal, după cum au mai anunţat reprezentanţii IPJ Dolj.