Eliza Peţa-Ştefănescu: „PSD este, pe cât posibil, alături de români, însă toate acţiunile pe care le realizăm sunt blocate de liberali”

0
1486

România încă se resimte destul de grav după perioada de pandemie cauzată de COVID-19, iar absenţa măsurilor luate de guvernul liberal se simte din ce în ce mai mult în societate. În lipsa unor acţiuni concrete, actuala guvernare ameninţă cu noi restricţii şi seamănă panică în rândul populaţiei şi trimite mesaje aproape ameninţătoare la adresa românilor. Cu toate acestea, anumite proiecte votate de PSD în Parlamentul României ar fi putut veni în ajutorul cetăţenilor, însă guvernul, din nou, a ales să le blocheze, contestându-le.

„Asistăm la derapaje grave din partea guvernului liberal care, nici la peste trei luni de la începerea acestei crize, nu a înţeles că trebuie să facă lucruri pentru români şi nu să îi ameninţe şi să îi dezbine. Suntem în punctul în care suntem certaţi la televizor pentru că ne vedem de vieţile noastre, pentru că muncim, ieşim din case sau mergem în vacanţe şi ni se spune că e posibil să ni se ia aceste drepturi. Profund greşit este că, în acelaşi timp, nu se face nimic pentru angajatori şi angajaţi, anumite sectoare sunt în continuare închise pe criterii pe care nimeni nu le va înţelege vreodată. Dacă nici acesta nu este un semn al incompetenţei, atunci nu ştiu care ar putea fi”, a explicat Eliza Peţa-Ştefănescu, deputat PSD de Dolj.

PSD a luat acţiune, în parlament, pentru a vota proiecte importante pentru români. Spre exemplu, respingerea ordonanţei de guvern prin care nu erau dublate alocaţiile a fost realizată de parlamentarii PSD, care au considerat că drepturile pecuniare ale copiilor sunt mai importante decât orice ambiţii electorale. Chiar şi aşa, premierul Ludovic Orban a spus că va ataca la Curtea Constituţională a României dublarea alocaţiilor.

„PSD îşi doreşte în continuare să fie alături de români şi este, pe cât posibil, alături de ei, însă absolut toate acţiunile de bine pe care le realizăm sunt blocate de liberali, de guvern sau de preşedinte, în orice mod posibil. Copiii nu votează, desigur, şi ştim asta, dar acesta nu poate fi un motiv suficient de bun pentru guvernul liberal pentru a nu dubla alocaţiile. Sau, cine ştie, poate au ajuns la un nivel de cinism incredibil de ridicat, inclusiv prin atacarea acestei decizii la Curtea Constituţională. Liberalii acţionează în funcţie de interesul electoral, având în vedere modul dezastruos în care au guvernat în perioada aceasta şi le este frică de faptul că, după ce criza va trece, românii nu-şi vor mai dori să audă de PNL. În acest context, acţionează disperat, iar asta se vede în nivelul şi condiţiile de trai ale românilor”, a conchis deputatul PSD de Dolj, Eliza Peţa-Ştefănescu.