Prestaţia din amicale provoacă nevricale

0
561
Evoluţia alb-albaştrilor în partidele de verificare este foarte modestă, jocul este haotic
Nu rezultatele sunt cele mai importante în meciurile amicale, dar şi ele contează, fiindcă nimeni nu vrea să se facă de râs, indiferent de caracterul unui joc. Se ştie că în general fotbaliştii sunt orgolioşi şi nu vor să piardă nici la miuţele de la antrenamente, cu atât mai puţin un meci, fie el şi de verificare. Craiova are două egaluri şi o înfrângere în stagiul din Austria, dar nu această statistică este problema principală, ci evoluţia echipei lui Papură. Practic, nu se constată nici cea mai mică idee de joc, totul este haotic, singurele combinaţii pe care le reuşesc alb-albaştri sunt cele între stoperi şi de acolo la portarul Pigliacelli. Speranţa este că acesta ar fi numai efectul oboselii din cantonament, iar în „oficiale” vom vedea altceva, însă e greu de crezut, ţinând că şi adversarii din aceste amicale sunt în acelaşi stadiu al pregătirii.
În cel de-al treilea meci amical din stagiul din Austria, „U” Craiova a întâlnit vicecampioana Cehiei, Viktoria Plzen, care s-a impus cu 3-1, pe terenul de la Westendorf. Reznik a deschis scorul în minutul 7, Kopic a punctat în minutul 15, iar Chory a stabilit scorul final, în minutul 73. Pentru Craiova, Mihai Roman a înscris în minutul 68. La fel ca în meciul precedent, cu azerii de la Qarabag, oltenii au avut o evoluţie extrem de slabă, jucând după partitura adversarului, ajungând rar în jumătatea adversă, fără o idee de joc, în afara aceleia de a alerga în van după adversarii care pasau în voie. Dacă azerii au fost imprecişi la finalizare, cehii nu i-au cruţat pe oamenii lui Papură, care s-au văzut din nou dominaţi categoric. Plzen se putea impune mult mai clar, dar a ratat alte 7-8 situaţii de gol, defensiva Craiovei fiind în permanenţă în corzi. În repriza secundă, când la Plzen au intrat rezervele, oltenii au mai echilibrat jocul, iar în minutul 68 Roman a redus diferenţa, reluând cu capul centrarea lui Vătăjelu.
Papură: „Nu ne pregătim pentru meciurile amicale”
Toată lumea a înţeles că nu se pune accent pe rezultate, dar care poate fi câştigul din nişte meciuri în care adversarul îţi confiscă mingea şi te pasează la nesfârşit? Fiindcă atât Qarabag, cât şi Plzen au arătat cel puţin 3 clase peste băieţii lui Papură, care au fost practic nişte sparring-partneri. Despre meci, Cornel Papură a declarat: „Noi avem în program să ne pregătim fizic. A fost un meci bun, cu un adversar cu gabarit, care  profitat de două faze fixe. Nu ne pregătim pentru meciurile amicale, ci vrem să câştigăm ceva pe plan tehnic. Am jucat şi cu un jucător de 16 ani în faţa unor adversari cu experienţă şi nu a reuşit lucruri extraordinare” au fost concluziile lui Papură.
Contra cehilor, antrenorul oltean a folosit formula: Pigliacelli (60 L. Popescu) – Martic (60 Vlădoiu), Acka (60 Hreniuc), Kelic (46 Tiago), Bancu (60 Briceag) – V. Constantin (60 I. Popescu), Mateiu (60 Şerban), Qaka  (46 Ivanov) – Bărbuț (60 Bârzan), Fortes (46 Roman), Baiaram (46 Vătăjelu).
Antrenorul lui Plzen, Pavel Vrba, a început cu: Kozacik – Hlousek, Reznik, Brabec, Pernica – Kayamba, Kopic, Hrosovsky, Cermak, Kalvach – Krmencik, iar după pauză a fost rulat tot lotul. În aceeaşi zi, Plzen a mai jucat cu Legia Varşovia şi a pierdut cu 3-0.
Astăzi, meci cu Ferencvaros
Ultimele două amicale ale Craiovei sunt astăzi, cu Ferencvaros, şi mâine, cu Legia Varşovia, apoi urmând revenirea în ţară. Cu campioana Ungariei, Ştiinţa a jucat şi în stagiul din iarnă, în Antalya, terminând la egalitate, scor 1-1. Meciul Universitatea – Ferencvaros se va disputa de la ora 18 şi va putea fi urmărit pe pagina de facebook a clubului din Bănie. Ferencvaros se va duela în preliminariile Champions League cu Ludogoreţ. Adversarul de astăzi al Craiovei îl are antrenor pe fostul internaţional ucrainean Serghei Rebrov, lotul este cotat la 20 de milioane de euro, iar cei mai importanţi jucători sunt: brazilianul Isael, bielorusul Signevich, portughezul Rui Pedro, fost la CFR Cluj, ungurul Bole, fost la Poli Iaşi şi ghanezul Frimpong. În precedentele amicale, ungurii au pierdut cu 2-1 contra lui Red Bull Bragantino şi au învins cu 1-0 pe ŢSKA Sofia. Dacă ar trece de Sabail, în Europa League, Craiova poate întâlni o altă formaţie maghiară, Honved Kispest.