La aproape 93 de ani, Constantin David face… „Incursiuni fotografice”

0
236

Fotoclubul „Mircea Faria” din Craiova va organiza mâine, 2 iulie 2019, ora 19.00, la Casa de Cultură „Traian Demetrescu” (strada „Traian Demetrescu” nr. 31), vernisajul expoziției „Incursiuni fotografice”, cu lucrări realizate de un veteran al artei fotografice din Oltenia: Constantin David.

„Este greu de imaginat că în anul de grație 2019 există fotografi care nu au experimentat încă tehnica digitală. Și, totuși, Constantin David este un conservator convins. Personalitate veselă și deschisă, a primit bucuros invitația colegilor de fotoclub de a expune fotografii realizate de-a lungul decadelor trecute”, spune Dorian Delureanu, reprezentant al fotoclubului. Selectate spre a fi prezentate publicului au fost peste 30 de fotografii, atât color, cât și o serie alb negru prelucrată în propriul laborator fotografic. Imaginile, majoritatea instantanee citadine, surprind „Craiova anilor 2000, pestriță și în tranziție”.

Constantin David Titu s-a născut la 13 octombrie 1926, în localitatea Balş, judeţul Olt. A urmat Şcoala Industrială – Secţia „Arte Grafice” din Craiova (1940-1944), Universitatea Serală – curs Istoria Filozofiei (1963-1966) şi a fost atestat ca ziarist în 1977 şi 1991. A debutat în presa scrisă în 1949, la cotidianul „Înainte” din Craiova, şi a continuat activitatea la ziarul „Cuvântul Libertăţii” până în 1999, colaborând apoi la periodicul naţional „Raţiunea”.  S-a remarcat ca artist fotograf odată cu atragerea sa la fotoclubul condus de maestrul Nicu Dan-Gelep, apoi, în 1989, fiind confirmat ca membru al Asociației Artiștilor Fotografi din România. Este membru fondator al Fotoclubului „Mircea Faria”. A participat la numeroase saloane şi expoziţii de fotografie în ţară şi peste hotare, obţinând premii şi numeroase diplome.