Fanii Științei solicită ca meciurile să se joace cu spectatori

0
343

Suporterii Universității Craiova fac un apel pentru ca partidele de fotbal din România să se dispute cu spectatori în tribune. Mesajul fanilor din Sezione Ultra, gruparea principală din Peluza Nord, este adresat cluburilor din Liga 1, LPF, FRF, dar și ministrului Tineretului și Sportului, Ionuț Stroe, ”un suporter sincer al Științei și al fotbalului în general”.

Fanii olteni consideră că este o nedreptate să se poată organiza adunări publice de 500 de persoane și în același timp să fie închise porțile stadioanelor, deși acestea ”îndeplinesc o multitudine de condiții de securitate pentru organizarea meciurilor cu respectarea regulilor de protecție și de distanțare socială”. Suporterii Științei oferă exemplul unor țări vecine precum Ungaria și Serbia, care permit accesul suporterilor pe stadioane, în anumite condiții.

Galeria Craiovei a organizat, în perioada pandemiei, o campanie de strângere de fonduri pentru Spitalul de Boli Infecțioase ”Victor Babeș” din Craiova, campanie la care a participat și clubul Universitatea Craiova și în urma căreia s-au strâns peste 60.000 de lei, bani din care s-au cumpărat echipamente medicale pentru spitalul din Bănie.

Comunicatul fanilor Craiovei

”Fotbalul fara suporteri este mort. Am inteles masurile si restrictiile luate pentru depasirea cat mai rapida si cu cat mai putine victime a crizei provocate de noul coronavirus. Ba, mai mult, am incurajat si noi cat am putut respectarea acestor masuri si chiar am participat impreuna cu celelalte grupari din Peluza Nord si clubul Universitatea Craiova la organizarea unei campanii de strangere de fonduri pentru Spitalul de Boli Infectioase din Craiova (cea mai mare campanie de acest fel organizata de suporteri>>> https://www.facebook.com/PeluzaNordCraiova/posts/3539544499394147). Ce nu intelegem insa si nu o sa o facem niciodata este ideea ca fotbalul poate sa existe atat timp cat accesul suporterilor este interzis. Pentru acest comunicat ne limitam la situatia actuala unde pretextul interzicerii accesului spectatorilor este sanatatea publica. Spunem “pretextul” pentru ca daca masura ar fi cu adevarat corecta s-ar aplica unitar in cazul tuturor adunarilor publice si nu ar face diferente intre concerte/spectacole a caror organizare cu spectatori este permisa inca de azi si Liga 1, care chiar daca se reia abia peste 2 saptamani risca sa o faca, cu portile inchise.
Suntem siguri ca asa cum s-au gasit solutii pentru reluarea altor adunari publice se pot gasi si in cazul fotbalului, cu atat mai mult cu cat stadioanele din Liga 1 indeplinesc o multitudine de conditii de securitate care pot sa asigure organizarea meciurilor cu respectarea regulilor de protectie si de distantare sociala. Facem apel pe aceasta cale catre organizatorii de competitii: cluburile de fotbal din Liga 1, LPF si FRF, dar si catre MTS, condus in aceste momente de un suporter sincer al Stiintei si al fotbalului in general, sa nu lase aceasta nedreptate sa se intample. Nu mai trebuie sa acceptam ca suporterii de fotbal sa fie tratati ca cetateni de mana a doua ca pe vremea lui Mitica. Nu mai trebuie sa acceptam ca pasiunea oamenilor pentru fotbal sa fie desconsiderata! Daca se poate in alte domenii, iar vecinii nostri din Ungaria si Serbia au gasit solutii si pentru fotbal, cu siguranta se poate si la noi! Fotbalul este pentru cei de pe stadioane, nu este un simplu serial TV!”