Simona, în turul 3, Sorana, eliminată, la Roland Garros

0
332

Simona Halep, favorită nr. 3, s-a calificat în turul trei la Roland Garros, al doilea turneu de Mare Șlem al anului, învingând-o în două seturi, 6-4, 6-3, într-o oră şi 22 de minute pe germanca Tatjana Maria, nr. 102 mondial.

N-a fost deloc un meci facil pentru Halep, în faţa unei adversare care a etalat un joc variat, de la mingi înalte sau  liftate, la un backhand cu o mână care i-a adus puncte importate. Tatiana Maria, fostă Malek, a cedat în cele din urmă în faţa  româncei, care a condus jocul, dar în acelaşi timp a avut răbdare, evitând erorile neforţate. Şi mai important, Halep a stat, ca şi în turul inaugural, numai 2 seturi pe teren, protejându-şi astfel glezna afectată de accidentarea de la Roma.

În turul următor, Simona Halep va juca împotriva rusoaicei Daria Kasatkina, cap de serie 26, învingătoare, cu 7-6 (1), 6-4, în faţa cehoaicei Marketa Vondrousova, jucătoare venită din calificări. Pentru prezenţa în turul 3, Simona Halep şi-a asigurat un cec de 118.000 euro şi 90 puncte WTA.

În schimb, Sorana Cârstea a fost eliminată de Carla Suarez Navarro, scor 5-7, 4-6. Accidentată la umăr în proba de dublu, unde a şi abandonat, Sorana a condus în fiecare dintre cele două seturi cu 5-4, respectiv 4-2, însă a cedat apoi în faţa ibericei, o specialistă a jocului pe zgură, care a prelungit schimburile şi pentru a profita de accidentarea româncei.

La dublu masculin, perecheal Horia Tecău – Jean-Julien Rojer, cap de serie nr. 11, s-a calificat în optimile de finală, în urma victoriei cu 6-1, 6-1, în faţa cuplului francez Constant Lestienne/Corentin Moutet.